Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2010 06:34

Немовля знайшли у дорожній сумці

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Медсестра Вінницької лікарні №3 Валентина Дубчак тримає немовля, яке підкинули під кабінет жіночої консультації. Дівчинці шість днів, лікарі вирішили її назвати Інною Староміською
Медсестра Вінницької лікарні №3 Валентина Дубчак тримає немовля, яке підкинули під кабінет жіночої консультації. Дівчинці шість днів, лікарі вирішили її назвати Інною Староміською

"Подивіться, яка в нас блондиночка красива! — медсестра 40-річна Валентина Дубчак бере на руки немовля, яке щойно прокинулося і позіхає. — Їсть добре, спить спокійно. Правда, може трошки поплакати".

Знайшли немовля 19 серпня опівдні під кабінетом жіночої консультації центру матері та дитини при міській лікарні N3 у Вінниці. Хтось поклав його у темно-синю дорожню сумку.

— Прийшла на прийом. Чую, щось пищить із сумки під дверима. Відкриваю, а там дитина! — розповіла лікарям 28-річна вінничанка, яка назвалася Інною.

— Напевно, жінка, яка підкинула нашу Іннусю, чекала хлопчика. Бо всі речі, які були на ній — блакитного кольору. Все не новеньке, але випране, випрасуване. Акуратно складене, - каже медсестра Неля Акошкіна.

Лікарі з"ясували, що маля народилося того ж дня. Пуповина перев"язана ганчіркою, з чого зробили висновок: пологи приймали не в лікарні. Дівчинка важила 2400 г, мала зріст 45 см. Здорова. Лікарі назвали її Інною Староміською. Ім"я дали на честь жінки, яка знайшла дитину, а прізвище — від назви мікрорайону, де це сталося.

Валентина Дубчак перекладає Інну на пеленальний стіл:

— У шість днів уже реагує на звуки. Як хоче їсти, то кричить, вимагає своїх 60 грамів суміші. За 20 років, що працюю тут, це третій чи четвертий підкидиш.

— Під самий центр дитину підкинули вперше. Зазвичай знаходять на вокзалах, у лісових посадках. Пригадую, якось восени вночі було вже прохолодно, привозять хлопчика прямо зі смітника. Його мало не розірвали бродячі собаки. Хтось випадково почув, що дитя плакало, — розповідає Віктор Гайдуков, 62 роки, головлікар центру матері та дитини. — Жінка має право відмовитися від дитини, і ніхто її не переслідуватиме. То народи на здоров"я, але напиши відмову. Тоді хтось її всиновить. А тут — відмови нема, і жодних документів на дівчинку теж. Паперова волокіта, аби перевести її в будинок дитини, затягнеться на місяці, а може, й на рік. А якби матір підписала відмову — уже за два тижні Інна була б у сім"ї, — упевнений Віктор Олексійович. — У сусідній палаті лежать місячні офіційні відмовники — хлопчик і дівчинка. Їм уже знайшли батьків.

Запитую лікаря, чи прийняв би в родину підкинуту дитину.

— Ні, бо не знаю її генетики. Тут зі своїми інколи важко справитися. Хоч і знаєш характер мами та свій, своїх батьків.

Міліція шукає матір Інни Староміської. Якщо жінку знайдуть, то можуть позбавити волі на три чи більше років.

— Думаю, мама живе в цьому ж мікрорайоні. Якби звідкись їхала з дитиною в сумці, то люди в транспорті почули б, — припускає Віктор Гайдуков.

Із початку року підкинуту дитину у Вінниці знайшли вперше.

У лікарню дзвонили десять родин, які хочуть удочерити Інну.

Зараз ви читаєте новину «Немовля знайшли у дорожній сумці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути