пʼятниця, 28 жовтня 2011 09:41

Немовля пролежало в могилі понад сім годин

Автор: фото надане УМВС України в Рівненській області
  Новонароджена лежить у інкубаторі для недоношених дітей в Березнівській районній лікарні на Рівненщині. Дівчинку назвали Вікторією
Новонароджена лежить у інкубаторі для недоношених дітей в Березнівській районній лікарні на Рівненщині. Дівчинку назвали Вікторією

Уночі 26 жовтня у 30-річної Інни Гурин із села Городище Березнівського району Рівненщини раптово почалися перейми. Вона була на сьомому місяці вагітності. Лікарів не викликала, бо вагітність приховувала, на обліку не стояла.

В Інни народилася дівчинка. Пологи прийняв її брат, Валерій Гурин. Немовля закричало, потім захрипло і замовкло. Породілля вирішила, що дитина померла. З братом закопали її на доріжці, що веде до туалету в дворі.

— Вранці в Інни почалася кровотеча. Прибігла до сусідки Люби Наливайко, хотіла помитися. У них своєї води немає, — розповідає сільський голова Григорій Діхтяр, 49 років. — Просила допомоги. Сказала сусідці, що народила мертву дитину й закопала.

Любов Наливайко допомогла, однак викликала "швидку" і міліціонерів. Ті одразу приїхали — село за 4 км від райцентру.

— Мчали з включеними мигалками. Оглянули все подвір'я. Під грушею помітили купку свіжої землі, зверху лежала якась дошка, — розповідає Катерина Попова з прес-центру обласної міліції. — Від хати до могилки — менш як 10 метрів. Копнули, а там дитина. Жінка її неглибоко прикопала. Маля було загорнуте в якусь шмату. Воно було живе, дихало. Стали обтирати його від землі. Винесли з хати простирадла, обмили теплою водою та загорнули в одяг матері, що сушився на шнурках. "Швидку" не чекали. Самі повезли немовля в лікарню.

Доставили новонароджену об 11.55. Вона пробула у могилі понад 7 год.

— Дівчинка сильно змерзла. Але самостійно дихала, сердечко билося. Її поклали в інкубатор. Цілий день зігрівали, температура тіла вже нормальна. Дитя дуже активне, хоче їсти, важить 2 кілограми 530 грамів, — каже лікар-неонатолог із пологового відділення Вікторія Микитюк, 38 років. — Дівчинка з'явилася на світ передчасно, але її життю уже нічого не загрожує. Назвемо її Вікторією — тобто перемогою. Не знаємо, як вона вижила. Чудо якесь.

Вікторію залишать під наглядом лікарів у Березному, згодом планують перевести до обласної дитячої лікарні.

Інну Гурин теж забрали до лікарні з післяпологовою кровотечею.

Її позбавили батьківських прав на попередніх дітей через пиятику. Вона народжувала дев'ять разів. Двоє дітей померли маленькими, п'ятьох виховують опікуни, одного забрав рідний батько у Вінницю.

— Непутьова Інка, скільки разів казали їй — не пий! Нікого не слухає. Брат переїхав до неї два тижні тому. Господарки ніякої не тримають, роботи нема, у хаті грязь, — розповідає односелець Василь, 61 рік. — Інші й хотіли би дітей, та не можуть. А цій, як з гуся вода.

За замах на вбивство щодо Інни Гурин порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Немовля пролежало в могилі понад сім годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути