Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 00:30

"Не збираємося йти за жодних умов"

— Головна наша вимога — деокупація Криму, — каже Різа Шевкієв, член Меджлісу кримськотатарського народу. — Доки це триватиме, ми вимагаємо, щоб відновили права людей у Криму. Щоб звільнили всіх активістів національного руху, а також тих, хто не змирився з окупацією. І не утримували їх за надуманими звинуваченнями в СІЗО.

Активісти готові стояти до кінця і не збираються йти за жодних умов. Українська влада має перейняти естафету, розпочату громадянами України, зокрема кримськими татарами. Повинна взяти ініціативу в свої руки і блокувати на законних підставах постачання електроенергії до Криму. Це те, чим має займатися уряд України, а не громадяни.

Держава, в якої відрубали частину територій, не зобов'язана постачати електричні чи інші ресурси країні-агресору. Той має сам думати, для чого захоплює цю територію. Якщо був готовий ­забезпечити тільки свої військові бази, а населення кинути ­напризволяще, то цього не має бути. Ми налаштовані ­рішуче, щоб до деокупації не тільки не вести розмову про постачання електроенергії, а й повністю зупинити його.

Зараз ви читаєте новину «"Не збираємося йти за жодних умов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути