вівторок, 19 січня 2016 06:55

"Не маємо повноважень виганяти збирачів грошей"

Понад сотню випадків незаконного збору коштів у столичному метро зафіксувала поліція за рік. Збирачі грошей представлялися волонтерами. Кошти начебто збирали для армії, хворим дітям. Насправді — витрачали на власні потреби.

— Усі випадки шахрайського збору коштів об'єднані в одну справу. Але довести вину підозрюваних практично неможливо, — каже Віталій Биков, начальник лінійного управління поліції Києва. — У нас недосконале законодавство. Є стаття про шахрайство, але немає пункту про збирачів грошей.

— Проблема з великою кількістю збирачів грошей у метро загострилася з початком війни. Підземку заполонили псевдоволонтери, — каже Наталія Макогон, 33 роки, з Київського метрополітену. — Однак не маємо повноважень виганяти збирачів грошей. Вирішувати проблему треба на вищому рівні.

Законопроект про заборону збору коштів у транспорті зареєстрував торік нардеп Антон Геращенко. Документ розглядають комісії у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Не маємо повноважень виганяти збирачів грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути