середа, 20 липня 2011 07:45

Нареченій стало погано у шлюбну ніч

— За столи ми сіли десь по п'ятій вечора, жара була сильна. Усе гаряче було, на вигляд свіже і смачне. Мій Микола все щось підкладав у тарілку — то кручеників курячих, то салату м'ясного. І чарка за чаркою горілку пив, — розповідає львів'янка Марія Михайлівна, 54 роки. Прізвище просить не називати.

16 липня вона з чоловіком були на весіллі в родичів із райцентру Пустомити на Львівщині. Святкували в їдальні технічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка" на вул. Пимоненка, 17. Наступного дня і в понеділок 56 гостей госпіталізували з харчовим отруєнням. Серед них — семеро дітей.

Марія Михайлівна в понеділок зранку прийшла в лікарню провідати чоловіка та родичів, принесла мінеральної води, білизну на зміну. На вході у відділення — лікарняна охорона, до хворих не пускають. Пакет Марії обіцяють передати.

— О десятій вечора бачу, мій Микола щось невеселий сидить, двічі в туалет збігав, — пригадує. — Додому його відправила на таксі. Наступного дня викликали "швидку", бо чоловік почав сильно рвати і температура скочила до 38 градусів. Найгірше, що молодята тоже отравилися. Наречена, кажуть, лежить у лікарні й плаче постійно. Їй, бідолазі, у шлюбну ніч погано стало.

— У трьох дорослих і п'ятьох дітей стан був особливо тяжкий— зневоднення організму та інтоксикація, — розповідає 62-річний Юрій Собко, головний лікар клінічної інфекційної лікарні. — Одну дитинку ми поклали в реанімацію, бо температура була висока. Попередній діагноз — кишкова інфекція, гастроентероколіт, хоча є підозра на сальмонельоз. Усі їли курятину. Такого масового отруєння на Львівщині років зо два не було.

Хворих лікують безкоштовно. Їдальня закрита. Санепідеміологи досліджують зразки страв, води. Матеріали перевірки передали у прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Нареченій стало погано у шлюбну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути