Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2012 00:30

Найдешевший бокал пива коштує 46 гривень

— Можем вместить до 70 посетителей. Хотя на финале футбольного чемпионата мира люди на полу сидели, столько их пришло, — каже 44-річна Ольга Кладова зі столичного бару-ресторану "Гриль рум". У закладі є три великі плазмові телевізори. — Наша підготовка до чемпіонату полягає в тому, що ми не будемо піднімати ціни. На Євро всіх грошей не заробиш.

Бокал пива тут коштує від 13 до 46 грн. Працівники іноземних мов не знають.

— Є меню англійською. Відвідувачу достатньо показати пальцем, що він хоче. У нашій країні англомовні офіціанти дорогі. Хоча знаю офіціантів у дорогих закладах, вони теж не говорять іноземною, — говорить Ольга Кладова. — У нас футбол асоціюється з пивом та закусками. Маємо ковбаски власного приготування, страви для компаній. Щодо футбольної специфіки, то нас кілька місяців тому попередили, що ми не маємо права використовувати слова "Євро", "2012", "футбол" у будь-якій рекламі. Навіть у меню не можна писати. Тому розраховуємо, що вболівальники — звичайні люди, не зациклені на футбольній символіці, після матчу підуть у недорогий ресторан відзначити перемогу або поразку.

Онлайн-бронювання в закладі є, але до чемпіонату місцями ніхто не цікавився.

Паб "По2л" на столичній Лук'янівці облаштований в дусі 1980-х. На вході висить стінгазета, на письмовому столі друкарська машинка. На стінах відривні календарі та плакати з комсомольською символікою, на столах журнали "Вокруг света" за 1982 рік.

— Сайт перекладемо англійською. Але 70 відсотків наших відвідувачів — це постійні клієнти, їм це не потрібно, — каже 35-річний Роман Бондаренко, керуючий пабом. Говорить російською. — У меню додамо страви з інших країн, бо не всі їдять те, що ми. Плануємо побудувати новий зал, докупити телевізори. Тоді зможемо вмістити близько 200 чоловік.

Каже, назви страв під Євро не мінятимуть.

— Іноземцям навпаки цікавий буде наш формат. СРСР усі пам'ятають, але не всі бачили. А ще наші назви не перекладаються. Наприклад, у нас є рибна страва "Кум и кума притащили судака". Або реберця "Пальчики оближешь", фрикасе "Курочка Ряба". Ціни піднімемо, але наскільки — я ще не прораховував.

До чемпіонату місць ніхто не замовляв. Найдешевший бокал пива тут коштує 46 грн.

Зараз ви читаєте новину «Найдешевший бокал пива коштує 46 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути