Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 05:00

Найбільший оптовий ринок працює цілодобово

Автор: фото: Андрій Шматов
  Чоловік продає картоплю на оптовому ринку Столичний у Києві 15 липня. Зараз там є 400 робочих місць, зроблять ще 600. Поки що торгують овочами і фруктами, з осені з’являться м’ясо, риба, ковбасні вироби та квіти
Чоловік продає картоплю на оптовому ринку Столичний у Києві 15 липня. Зараз там є 400 робочих місць, зроблять ще 600. Поки що торгують овочами і фруктами, з осені з’являться м’ясо, риба, ковбасні вироби та квіти

У ніч проти п'ятниці на столичній Борщагівці запрацював найбільший у Східній Європі оптовий ринок Столичний. Він розташований на 160 га.

Є сім заїздів. Їх загороджують шлагбауми. Працівники у вишиванках. Із трьох критих павільйонів працює поки що один. Вантажівки з овочами заїжджають торгувати всередину.

— Приїхав та розклався о дев'ятій вечора. Перший мішок капусти на 15 кіло продав о першій ночі, — каже 48-річний Юрій Хомик із села Шпитьки Києво-Святошинського району. Капусту продає по 1,2 грн, моркву — 3, буряки — 2,5.

О 8.00 15 липня приїхали торгувати 70 машин. Упродовж дня очікували ще 130. Покупців близько 50.

— Які огірки по 3,50, вони маленькі, супер для закривки. А я вчора на дуже дешевому ринку купувала по 4. Такі були жовті, страшні. І картопля яка велика, це ж Невська, а всього 4 гривні, — роздивляється овочі Оксана Развадовська, 50 років.

Великі абрикоси там продають по 8 грн, болгарський перець та помідори від 6 до 8, цибулю — по 3,7, персики — по 12, часник — по 20.

— Тут стільки крадіжок почнеться. Подивіться на торговців — у машинах всі двері відкриті, речі, сумки лежать. Усі ці кишенькові злодії та "барсеточники" як дізнаються, що працює ринок, відразу з'являться. От побачите, — каже чоловік у білих сорочці і штанях. Він — керівник одного з українських оптових ринків, просить не називати його.

58-річний Володимир вантажить в зелену "четвірку" мішки з картоплею. Йому допомагає інший чоловік:

— Ти у мене випросив картоплю по 3,70. А зараз будеш її десь по 10 продавати.

— Ага, по 15, — відказує Володимир. — До мене такі нещасні покупці приходять. Кажуть, що в них тільки п'ятірка і більше грошей немає. Жалко їх, продаю.

Між рядами у темно-сірому костюмі ходить Олексій Чумак, гендиректор Столичного.

— Працюємо цілодобово. Зараз є можливість запустити близько 400 машин, ще зробимо під'їздів на 600 місць. Упродовж місяця запустимо плодоовочевий павільйон. Там продаватимуть імпортні овочі. На жовтень плануємо збудувати ще два для м'яса, риби, ковбасних виробів, один для квітів.

Зі Столичного до метро Академмістечко та Либідської щопівгодини курсують безкоштовні маршрутки. Жінка поруч дістає з пакета баклажан.

— Взяла по 3, а потім по 2,50 бачила. Я тепер постійно сюди їздитиму, так зручно. А на Троєщині ви були? Там воняє, фе. І між рядами не походиш.

Водій по телефону розповідає:

— Ціни на ринку будуть такі, що ніякої конкуренції не залишиться. І "Метро" закриється, і ринки поряд. Багато хто без роботи буде.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший оптовий ринок працює цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути