вівторок, 03 квітня 2018 06:05

Найбільше обстрілів зафіксували напередодні Великоднього перемир'я

Публікуємо поіменний список полеглих у березні захисників України. Нам відомо про смерть 37 бійців. Десять із них загинули в бою. Наймолодшому було 19 років, найстаршому — 46.

Ворожі війська порушували режим тиші 322 рази. Найбільше обстрілів — 57 — зафіксували в переддень Великоднього перемир'я, яке оголосили з 00:00 30 березня.

2 березня

Вадим "Одеса" Сапеску, 33 роки, з села Чорна Окнянського району Одеської області загинув від кулі снайпера неподалік Авдіївки на Донеччині. Молодший сержант 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади. Залишилися дружина, 3-річний син, мати, дві сестри і брат.

6 березня

Владислав Козченко, 20 років, із Полтави загинув унаслідок уламкового поранення у промисловій зоні Авдіївки на Донеччині. Солдат 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади. Залишилися мати і брат.

8 березня

Іван "Скіф" Рященко, 34 роки, з селища Вишневе П'ятихатського району Дніпропетровської області загинув під час кулеметного обстрілу. Командир бойової машини піхоти у 54-й бригаді. Залишилися дружина, син і двоє пасинків.

9 березня

Юрій "Баррета" Луговський, 23 роки, з Червонограда на Львівщині загинув від кулі снайпера неподалік Водяного Волноваського району Донецької області. Командир розвідувальної групи, снайпер полку "Азов". Його мати працює психологом у реабілітацій­ному центрі для бійців АТО.

11 березня

Олександр Швець, 46 років, із міста Олександрія Кіровоградської області загинув від уламкових поранень поблизу Маріуполя на Донеччині. Молодший сержант 36-ї бригади морської піхоти. Залишилися дружина, син і мати.

14 березня

Марк "Упрямий" Гудзовський, 20 років, із Дніпра помер у Дніпропетровській обласній лікарні ім. Іллі Мечникова. 10 березня неподалік Водяного на Донеччині снайпер бойовиків поранив його в голову — куля потрапила в лоб і вийшла з потилиці. Доброволець, кулеметник полку "Азов". Залишилися батьки та дві сестри.

25 березня

Сергій Ковнацький, 22 роки, з селища Пулини на Житомирщині загинув від кулі снайпера поблизу шахти "Бутівка" на Донеччині. Військовослужбовець 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади. Залишилися батьки, брат, сестра й наречена. Його батько також учасник бойових дій.

27 березня

Андрій "Діллі" Кривич, 19 років, із Конотопа Сумської області загинув від кулі снайпера неподалік Світлодарської дуги Донецької області. Доброволець тактичної групи "Сапсан" Добровольчого українського корпусу "Правий cектор". Залишились батьки, брат з сестрою і зведені брат з сестрою.

28 березня

Володимир "Шама" Шамчук, 47 років, із села Драбове-Барятинське Драбівського району Черкаської області загинув на Донеччині, причина й місце встановлюються. Старший солдат, заступник командира БМП у 30-й Новоград-Волинській Рівненській бригаді. Залишилася дружина.

30 березня

Віктор Максимов, 33 роки, із села Раївка Синельниківського району Дніпропетровської області підірвався на невідомому вибуховому пристрої на Донеччині. Солдат 93-ї Харківської бригади. Воював у зоні АТО з весни 2014 року. У вересні 2017-го підписав контракт. Залишилися дружина і донька.

У березні трапилося 27 випадків смерті не в бою.

5 березня

Володимир Буртак, 50 років, із села Сущин Теребовлянського району на Тер­нопільщині помер унаслідок крововиливу в мозок. Старший сержант, командир гармати у 44-й бригаді. Служив за контрактом із травня 2016-го. Залишилися дружина і син.

6 березня

Віктор Демитчик, 41 рік, із Славського Сколівського району Львівської області помер від травм, отриманих на будівництві. Демобілізований учасник АТО, військовослужбовець 80-ї десантно-штурмової бригади.

7 березня

Володимир "Лакалут" Королик, 29 років, із міста Стебник на Львівщині загинув унаслідок нещасного випадку на місцевому калійному заводі. Демобілізований учасник АТО, служив у батальйоні ім. Сергія Кульчицького 27-ї бригади Національної гвардії України.

8 березня

Володимир Кисіль, 40 років, із Мелітополя Запорізької області помер удома від наслідків поранень. Військовослужбовець 28-ї бригади. Служив у ЗС України з 2014 року. Мав два поранення та контузію.

9 березня

Ігор Яновський, 28 років, із Дніпра підірвався на гранаті Ф-1 у покинутій міській багатоповерхівці. Помер у реанімації міської лікарні №16. Учасник АТО, служив у 43-му батальйоні "Патріот".

10 березня

Іван Іванків, 20 років, із села Росільна Борогодчанського району на Івано-Франківщині загинув у зоні АТО, місце й обставини не уточнені. Солдат 10-ї гірсько-штурмової бригади. Служив із весни 2017 року. Залишилися батьки, брат і сестра.

Віталій Вяльцев, 42 роки, з села Погорілівка Заставнівського району Чернівецької області. Знайшли мертвим на залізничному вокзалі Києва. Їхав на ротацію. Залишилися двоє дітей і сестра.

11 березня

Олександр "Саха" Кауров, 21 рік, із Маріуполя на Донеччині загинув у зоні АТО, місце й обставини невідомі. Військовослужбовець 93-ї бригади.

Андрій Іванишин, 41 рік, зі Львова загинув у Донецькій області. Місце й обставини ­невідомі. Військовослужбовець 24-ї бригади ім. короля Да­нила.

Ігор "Чупа-Чупс" Богачук, 42 роки, із села Уладівське Калинівського району на Вінниччині помер вдома уві сні. Демобілізований учасник АТО, був розвідником у 72-й бригаді. На фронт пішов добровольцем. Залишилися дружина, донька і брат.

12 березня

Сергій "Шматко" Кузнєцов, із Тернополя помер у лікарні. Прапорщик, учасник АТО, служив у 24-й бригаді ім. короля Данила. Залишилися дружина, донька і мати.

13 березня

Ігор Хованець, 22 роки, із селища Ярмолинці Хмельницької області загинув унаслідок пожежі у військовому наметі на полігоні "Широкий Лан" Миколаївської області. Залишилися батьки та старший брат.

Ігор Бойко, 55 років, із Рахова на Закарпатті помер унаслідок серцевого нападу. Демобілізований учасник АТО. Залишився син — також учасник АТО.

14 березня

Василь Розальський, 22 роки, з села Красне Тиврівського району Вінницької області помер унаслідок раку легенів. Танкіст 10-ї гірсько-штурмової бригади. Служив за контрактом з 2016-го. Залишилися мати, четверо братів і сестер.

15 березня

Максим Свінціцький, 22 роки, з міста Полонне на Хмельниччині загинув дорогою до служби за невідомих обставин. Тіло знайшли між коліями в Попільнянському районі Житомирської області. Лейтенант, служив у 44-й бригаді. Залишилися батьки.

16 березня

Микола Шостак, із села Мала Загорівка Борзнянського району Чернігівської області помер унаслідок крововиливу в мозок. Служив за контрактом на посаді головного сержанта у 41-му батальйоні "Чернігів-2" 27-ї бригади. Залишилися дружина та двоє синів.

Михайло Гасанов, 39 років, із села Хотин Радивилівського району на Рівненщині помер у лікарні. Учасник АТО, служив у 14-й бригаді.

17 березня

Ігор Дулько, 22 роки, з міста Великі Мости Сокальського району Львівської області загинув від здетонованої у бліндажі гранати. В АТО пішов добровольцем. Сержант, військовослужбовець Краматорського прикордонного загону.

18 березня

Владислав Волошин, 29 років, із Миколаєва застрелився у власній квартирі. Учасник АТО, майор запасу, льотчик 2-го класу. Залишилися дружина, син і донька.

19 березня

Микола "Кіт" Мужичук, 48 років, із Хмельницького помер унаслідок гострого панкреатиту в харківському шпиталі. Командир взводу охорони 41-го батальйону "Чернігів-2" 27-ї бригади. Залишилися дружина та двоє синів.

22 березня

Мирон Клим'юк, 46 років, із Коломиї на Івано-Франківщині помер унаслідок раптової зупинки серця. Солдат-контрактник батальйону ім. Сергія Кульчицького 27-ї бригади Національної гвардії України. Залишилися дві доньки й мати.

23 березня

Віктор "Вікто´р" Ященко, 47 років, з Ірпеня Київської області помер унаслідок хвороби серця. Учасник АТО, сержант-резервіст, боєць першого складу батальйону "Донбас" Національної гвардії України. Залишилася дружина.

24 березня

Сергій Скляренко, 38 років, із Києва помер від серцевого нападу. Учасник АТО. Залишилися дружина, 15-річна донька та 12-місячний син.

Сергій "Балу" Гранкін, 46 років, із Кривого Рогу Дніпропетровської області загинув поблизу Світлодарської дуги на Донеччині внаслідок необережного поводження з боєприпасами. Сержант мінометної батареї у 54-й бригаді. Служив за контрактом із березня 2016 року. Залишилася дружина, дві доньки й мати.

25 березня

Андрій Смірнов, 53 роки, із Кременчука на Полтавщині помер унаслідок травм, отриманих під час бійки з місцевими у Харківській області. Майор, військово­службовець 92-ї бригади. Залишилися дружина та син.

28 березня

Василь Тамілін, 36 років, із селища Якимівка Запорізької області помер вдома унаслідок зупинки серця. Демобілізований учасник АТО, розвідник 93-ї бригади. Залишилися мати і сестра.

29 березня

Євген Морозов, 22 роки, з Нікополя Дніпропетровської області помер удома. Учасник АТО, служив у десантних військах. Залишилися дружина та донька.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше обстрілів зафіксували напередодні Великоднього перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути