Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2007 07:04

Найбільше книжок купують у Харкові

 

Понад 40% українців узагалі не купують книжок. Про це свідчать результати соціологічного опитування. Найбільше на літературу готові витрачати жителі Харкова (20,1%), львів"яни й кияни (15,4 і 15,3% відповідно). Найменше читають жителі Дніпропетровська. 57,2% із них зізналися, що ніколи не купують книжок.

Результати опитування 1200 респондентів показали, що останнім часом книжки почали заміняти Інтернетом. Популярнішими стають газети й журнали.

У книгарні "Літера" на пр-ті Івана Франка у Львові останнім часом підвищився попит на твори американця Стівена Кінґа й книги про підсвідомість. З українських найчастіше запитують новий роман Любка Дереша "Трохи пітьми" й "Солодку Дарусю" Марії Матіос.

У полтавських книгарнях найбільше купують російських авторів — Бориса Акуніна, Олександру Мариніну та Дар"ю Донцову. З українських письменників — Оксану Забужко, братів Капранових, Ірен Роздобудько, Любка Дереша. Їх бере переважно молодь.

— Майже відразу розкупили книжку Леоніда Кучми "После майдана". Лишилося кілька примірників. Активно беруть і "Мой майдан незалежности" Бориса Березовського, — каже директор супермаркету "Книжковий світ" Любов Гречишкіна.

У найбільшому книжковому магазині Вінниці "Буква" значним попитом користується "Гаррі Поттер". На другому місці за популярністю — роман шотландця Роберта Стівенсона "Острів скарбів".

Зараз ви читаєте новину «Найбільше книжок купують у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути