вівторок, 19 лютого 2019 00:11

Найбільше хворіють на грип на Франківщині

17 лютого у Львові сім навчальних закладів закрили на карантин через грип і ГРВІ. На Рівненщині припинили навчання у 18 школах. У Житомирській області на карантині 10 шкіл і один садок. Із 4 лютого в Україні на грип захворіли 209,5 тис. людей. 70% – діти.

Епідемічний поріг перевищено у 10 областях. Найбільше на Івано-Франківщині. Серед країн-сусідів найбільше хворіють у Росії, Польщі, Угорщині, Румунії та Молдові.

– Вірус грипу типу А (Н3N2) – новий на українських теренах. Поширився по всій земній кулі саме з Європи – Італії, Румунії, Польщі. І тому хворіють найбільше на заході України та в Києві. Бо це мегаполіс, де перетинаються транспортні потоки. Недуга розповсюджуватиметься і в інших областях. Пік захворюваності саме на цей тип грипу припадає на лютий. На спад піде в березні, – каже епідеміолог Олег Рубан, 45 років.

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла пандемію грипу та відсутність щеплень до 10 головних загроз 2019-го. З 1 жовтня від цього померли 32 українців, зокрема п'ятеро дітей. Жоден померлий не був вакцинований.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше хворіють на грип на Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути