Ексклюзиви
субота, 01 грудня 2007 07:09

Нафтові плями виявили в Азовському морі

В акваторії Азовського моря поблизу села Стрілкове Генічеського району Херсонської області місцеві рибалки виявили плями нафтопродуктів завдовжки 4 км і майже 8–10 м завширшки.

— Зразки речовини з узбережжя мають відправити до обласної санепідемстанції для дослідження, — каже сільський голова Стрілкового Володимир Бучковський. — Але цю пляму вже, певно, кудись віднесло. Бо вітер подує, й вона на 50 кілометрів відпливе. Здається, її вже біля нашого села немає.

Фахівці обласного управління МНС говорять, що нафтопродукти могли потрапити з району розливу нафти в Керченській протоці. Точну відповідь зможуть дати за кілька днів.

11 листопада в акваторії Азово-Чорноморського басейну внаслідок шторму зазнали аварії понад 10 суден. У середу російська південна транспортна прокуратура назвала основні причини трагедії — недбальство капітанів морського порту "Кавказ" і річкового порту "Ростов-на-Дону". Вони не здійснили відхід суден до безпечних районів.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін каже, що власники суден нестимуть повну відповідальність перед Україною та Росією.

Зараз ви читаєте новину «Нафтові плями виявили в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути