Ексклюзиви
понеділок, 27 березня 2006 19:15

Над вівтарем церкви збудували туалет

У Сімферополі парафіяни собору Покрови Богородиці намагаються повернути собі вівтарну частину храму. Ще за радянської влади приміщення собору поділили на дві частини: основну будівлю використовували як клуб Сімферопольського склотарного заводу, а на вівтарній частині збудували невеличкий гуртожиток цього ж заводу.

— Зараз над вівтарем знаходиться туалет гуртожитку. Згідно з православною традицією, якщо місце освячене під вівтар, там нічого будувати не можна, — пояснює "ГПУ" Валерій Петров, 30 років, із кримського Комітету з питань релігій.

— Це ж святиня, — підтримує настоятель храму отець Сергій Єльніков, 39 років.— Ображені релігійні почуття віруючих.

"Клубну" частину храму парафіянам повернули ще 1992 року. Зараз там відбуваються богослужіння, які на свята збирають до 80 прихожан. А гуртожиток знести не так просто. Там проживає чотири сім"ї, дві з яких встигли приватизувати свої квартири.

— Усі сім"ї готові переїхати в інше помешкання, — каже Валерій Петров. — І завод не заперечує проти знесення гуртожитку. Але за законом квартири для людей мусить купити парафія, а не місто. А в парафіян таких грошей немає.

Зараз ви читаєте новину «Над вівтарем церкви збудували туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути