Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2017 07:20

Начальника міліції бойовиків підірвали у джипі

4 лютого в Луганську загинув 48-річний Олег Анащенко — начальник управління так званої народної міліції ЛНР. Його джип "Тойота" підірвали о 7:50.

Об 11:30 на місце вирушив патруль місії ОБСЄ. Побачили огороджене місце вбивства, 20 бойовиків та пожежну бригаду. Тіла ні в салоні, ні поблизу не було.

— ЛНР намагаються поширити версію, нібито Анащенка знищила українська диверсійна група. Однак чиновники й силовики псевдореспубліки в це не вірять. Загальновизнана версія — його ліквідували за наказом керівника ЛНР Ігоря Плотницького через особистий конфлікт, — говорить депутат від "Народного фронту" 44-річний Дмитро Тимчук.

Разом із Анащенком загинув офіцер російських спецслужб, додає луганський правозахисник Дмитро Снєгирьов, 45 ­років.

— У першому повідомленні "міноборони" ЛНР йшлося, що в авто були двоє — Анащенко та його водій-охоронець. Коли приїхав патруль ОБСЄ, офіцер російського центру координації заявив, в авто був лише Анащенко. Другу смерть приховали. Бо охоронець — офіцер російських спецслужб, — розповідає Снєгирьов. — Ватажків бойовиків охороняє спецзагін "Заслон". Евакуюють дипломатичні представництва РФ і проводять спецоперації за кордоном. Плотницькому дали добро на знищення політичних опонентів.

Олег Анащенко 1991 року закінчив Ростовське вище військове командно-інженерне училище ракетних військ. Служив у ракетних військах стратегічного призначення. Вийшов у запас підполковником. Працював завідувачем підрозділу шахтоуправління підприємства "Луганськвугілля". З 2010-го став депутатом Кам'янобрідської райради від Партії регіонів.

2014 року підтримав окупантів. З травня 2015-го був начальником "військ протиповітряної оборони" ЛНР. У серпні того ж року очолив навчальний центр бойовиків "народної міліції". Торік у березні призначений начальником штабу міліції ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Начальника міліції бойовиків підірвали у джипі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути