середа, 15 грудня 2010 07:30

Начальник столичної міліції вибачився перед Мустафою Найємом

Телеведучого і журналіста інтернет-видання "Українська правда" Мустафу Найєма затримали робітники підрозділу "Беркут". Це сталося близько 21.30 у понеділок поблизу будівлі "5 каналу" у Києві.

Мустафа Найєм сидів у машині Тетяни Даниленко, ведучої програми "Час новин".

— Я часто повертаюся з ефіру додому пізно. Буває, о першій ночі, третій. Щоб я там бачила колись міліцію, такого ніколи не було. Та й тоді на парковці було порожньо — якісь "жигулі", компанія алкашів, — розповідає Тетяна Даниленко. — Ми чекали, поки прогріється двигун мого "Міні Купера". Аж тут "Беркут" підходить і починає світити ліхтарем у скло.

Зі слів журналістки, не представившись, міліціонери попросили Мустафу вийти з авто і показати документи. Він так і зробив. Але ті сказали, що не побачили, почали грубіянити. Затримали його, пояснивши, що він особа кавказької національності. Вилучили мобільний.

— Що це за підстава для вимагання в людини документів, затримання? Це щось у стилі останніх російських подій, коли на вулицях Москви затримують і б'ють неросіян, — говорить Тетяна Даниленко.

"Беркутівці" відвезли журналіста до Подільського райвідділу міліції.

— Співробітник написав протокол про затримання. На вході до райвідділу підкинув мені в кишеню мій телефон, — розповідає Мустафа Найєм.

О 23.08 його відпустили. На пропозицію Мустафи вибачитися за те, що грубіянили і затримали через національність, начальник райвідділу перепросив, а співробітник, що затримав, ні. Також зателефонував із вибаченнями Олексій Крикун, начальник столичного главку.

У вівторок близько 12.00 прес-служба київської міліції спростувала затримання журналіста через "східний тип обличчя":

— Попередньо з'ясували, що 13 грудня о 17.30 наряди міліції отримали інформацію, що на проспекті Свободи якісь чоловік та жінка скоїли пограбування. Відібрали у заявниці ювелірні вироби, 300 гривень та мобільний телефон. Інцидент із журналістом відбувся під час відпрацювання цього повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «Начальник столичної міліції вибачився перед Мустафою Найємом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути