пʼятниця, 28 жовтня 2011 06:30

На відкриття стадіону радять брати гумові чоботи

Автор: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Стадіон ”Арена Львів” у середу, за три дні до відкриття. На ньому проведуть три матчі чемпіонату Європи з футболу
Стадіон ”Арена Львів” у середу, за три дні до відкриття. На ньому проведуть три матчі чемпіонату Європи з футболу

Стадіон "Арена Львів" відкриють завтра у Львові. Його почали зводити 12 листопада 2008 року. Наступного літа тут проведуть три матчі чемпіонату Європи з футболу. За тиждень до відкриття готовність об'єкту оцінювали в 94%.

Стадіон розташований на південній околиці міста.

— До відкриття чотири дні, а роботи ще непочатий край, — говорить студентка університету "Львівська політехніка" Тетяна Тимон, 20 років. — У нас усе роблять до дати, для галочки. Відкриють, салютами постріляють, а тоді візьмуться доробляти.

Разом з однокурсницею в середу вона прямує в сторону стадіону. Влаштувалася тут стюардом.

— Два тижні ходили на заняття, писали тести, — розповідає. — Ще не знаю, що доведеться робити — чи за порядком стежити, чи квитки перевіряти. Пішла з інтересу. Знаю, що відкриття навряд чи вийде подивитися — не до того буде. Але ж історична подія, буде що дітям розповісти. Та й на час Євро теж зможу працювати, досвід уже буде. Грошей поки що не платили — після всього навчання укладемо трудовий договір. Зате з занять відпускають.

Ідемо дорогою з щебеню. У кінці вулиці видніється стадіон. Збоку стоять будівельні крани, частина даху над трибунами не завершена. Навколо насипані купи піску, туди-сюди їздять екскаватори.

— На відкриття треба брати гумові чоботи — якщо дощ випаде, доведеться по багнюці сунути, — сміється 37-річний Михайло. Він іде додому — живе в найближчому до стадіону будинку за адресою вул. Стрийська, 122. — Минулого тижня тут велосипедиста бус на смерть збив. Їхав увечері, світла не було, от і втрапив під колеса. Наші жителі раді, що поряд стадіон. Бо живемо на отшибі. До найближчої школи 2 кілометри йти, магазинів поряд нема, від зупинки до будинку потрібно по темному парку пробиратися. Думали, до кінця року заживемо нормально, але мабуть, доведеться ще до Євро почекати. Біля арени навіть парковки не встигли зробити. Де машини ставитимуть?

Ще у вівторок організатори урочистої церемонії заявили, що шоу практично готове. У ньому візьмуть участь близько тисячі львів'ян — покажуть театралізоване дійство про історію Львова від часів Данила Галицького до наших днів. Понад місяць вони тренувалися на інших стадіонах. Потім співатиме Руслана. Далі з вітальним словом виступить президент Віктор Янукович. Закриє програму американська співачка Анастейша. Усе дійство триватиме 1,4 год.

Зараз ви читаєте новину «На відкриття стадіону радять брати гумові чоботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути