вівторок, 21 грудня 2010 06:30

На Вічному вогні смажили яєчню

Автор: фото з сайта www.livejournal.com
  Жінка тримає 16 грудня над Вічним вогнем у парку Слави в Києві сковороду, на якій смажаться чотири яйця
Жінка тримає 16 грудня над Вічним вогнем у парку Слави в Києві сковороду, на якій смажаться чотири яйця

У четвер об 11.00 в столичному парку Слави четверо жінок підходять до Вічного вогню. Дістають сковорідку, пляшку олії, чотири яйця і сардельки. Починають смажити яєчню. Готують 20 хв. Усі — з культурно-мистецького об'єднання "Братство св. Луки".

— Ці пам'ятники та вогні швидше не прояв поваги, а блюзнірства з боку влади, — каже 20-річна Ганна із братства, прізвище називати відмовляється. Об'єднання створили два місяці тому. Туди входять письменники та художники. — Ветерани живуть у злиднях, пенсії в них мізерні, платити потрібно за комунальні послуги. А на вогонь пам'ятнику Слави щомісяця витрачається щонайменше 300 тисяч гривень. Зверталися за інформацією до служби газу. Ми порахували тільки один, а в кожній області таких від десятка до сотні. Думаємо, значно краще було б гроші виділити ветеранам на пенсії. Хай комуністи, яким дорогі ці пам'ятники, опалюють його дровами.

До жінок підходять двоє міліціонерів, запитують, що роблять.

— Ми пояснили, що вогонь горить за наші з ними податки. Платимо не ветеранам і малозабезпеченим, а на підтримання язичницького капища. Міліціонери були з нами згодні, відійшли.

— У цій ситуації можна було б скласти адмінпротокол як мінімум за дрібне хуліганство, — каже речник столичної міліції Володимир Поліщук, 47 років. — Чому міліціонери цього не зробили, будемо розбиратися.

Щоб привернути увагу влади, яєчню треба було смажити перед Верховною Радою або ж Кабінетом Міністрів, вважає культуролог Лесь Танюк, 72 роки:

— Є інші способи спорити з пам'яттю. Я розумію, що в ній є теж багато фальшу, але є і правда людей, які загинули, і їх треба пам'ятати. Недобре сьогодні сперечатися з тим, що є вічність, а що є побутовим. Якщо б ми жили тільки для задоволення власних потреб і говорили, що газ нам потрібний лише для того, щоб вижити, то це було б неправильно, бо необхідні високі світочі та святі вогні. Ми не є маленькі мурашки сьогоднішнього дня, а люди, які розраховують на вічність. Якщо ми не будемо цього робити, то не буде України.

Зараз ви читаєте новину «На Вічному вогні смажили яєчню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути