четвер, 23 червня 2011 06:30

На Вічному вогні підсмажили три яєчні

Автор: фото: Андрій Жигайло
  Жінка та чоловік стоять біля Вічного вогню у столичному Парку Слави о 19.30 22 червня. Після того, як у понеділок на ньому посмажили яєчню, постійної охорони там не поставили. Патруль проходить повз кожні 40–50 хвилин
Жінка та чоловік стоять біля Вічного вогню у столичному Парку Слави о 19.30 22 червня. Після того, як у понеділок на ньому посмажили яєчню, постійної охорони там не поставили. Патруль проходить повз кожні 40–50 хвилин

20 червня у столичному Парку Слави на Вічному вогні троє чоловіків підсмажили три яєчні. Відеоролик виклали в інтернеті. На ньому видно, що невідомі одягли чорні маски. Наливають олію в чавунні сковорідки, розбивають туди яйця і тримають над вогнем. Підсмаживши, йдуть на траву на розстелену ковдру. Їдять ножами без виделок.

Чоловіки кажуть, що влаштували акцію на підтримку киянки 20-річної Ганни Сінькової. Її арештували 29 березня за те, що торік у грудні з іншими активістками об'єднання "Братство св. Луки" посмажила яєчню на Вічному вогні у тому самому парку. Дівчата протестували проти безцільного використання природного газу. Ганну Сінькову обвинувачують в нарузі над могилою. Їй загрожує п'ять років ув'язнення.

Чоловіки називають себе арт-групою "Яйце" ім. Корнєєва і Нестеренка. Це прокурор і суддя Ганни Сінькової.

— Вважаємо, що кожен громадянин повинен реагувати гострим сарказмом на абсурдність загальної ситуації та беспрєдєл влади й чиновників, — пояснюють у своєму ролику.

Відео розміщене на сайті партії "Братство". Її активісти під стінами Лук'янівського СІЗО влаштовували акції протесту на підтримку Ганни Сінькової.

— Але ми до цього відношення не маємо, — каже Віталій Чорний, редактор сайта "Братство. Інфо". — Вчинок молодих людей зрозуміти можна. Дівчину тримають за безглуздими звинуваченнями. Це спонукає молодь та патріотичні організації робити такі акції. Думаю, що вони продовжуватимуться.

— Я про це вперше чую. Тому не знаю, має це якесь відношення до Ганни чи ні, — говорить Сидір Кізін, адвокат Сінькової.

22 червня у Печерському райвідділі столиці за смаження яєць порушили кримінальну справу.

— Це поки що по факту. Зараз наше завдання встановити людей, які це зробили, — розповідає Володимир Поліщук, речник київської міліції. — Інкрімінація — наруга над могилою.

22 черня о 19.30 біля Вічного вогню міліціонерів не видно. Навколо чаші — квіти. Найбільше серед них гвоздик. Чоловік і жінка підходять до вогню і кладуть одну квітку. Мовчки стоять 2 хв. та йдуть до двох бабусь на сходах. Це сестри-близнючки 80-річні Галина та Марія Снігірьові. У руках тримають портрет маршала Радянського Союзу Георгія Жукова. Стверджують, що це його подарунок.

— Постоянно милиции здесь нет. Проходит иногда. Правда, утром нас отсюда выгнали, кто-то важный приезжал. Цветы положить хотел.

Близько 20.00 біля вогню йде патруль, прямує до Лаври.

Зараз ви читаєте новину «На Вічному вогні підсмажили три яєчні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути