Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 07:13

На трасах поставили побиті машини

Автор: фото: Валентина ТИМОШКО
  На трасі біля села Кіпті між Козельцем і Черніговом стоїть битий ”москвич”. Автівки, які потрапили в ДТП, мають нагадувати водіям про небезпеку на дорогах. На Чернігівщині встановили шість таких конструкцій, планують змонтувати ще чотири
На трасі біля села Кіпті між Козельцем і Черніговом стоїть битий ”москвич”. Автівки, які потрапили в ДТП, мають нагадувати водіям про небезпеку на дорогах. На Чернігівщині встановили шість таких конструкцій, планують змонтувати ще чотири

На найбільших автодорогах Чернігівщини на металевих стовпах установили побиті в аваріях машини. Працівники автоінспекції пояснюють: це для того, щоб психологічно впливати на водіїв.

— Поки що встановили шість конструкцій, — каже начальник ДАІ області Сергій Калашник, 41 рік. — Має бути ще чотири. Ідея з"явилася під час наради. Ці автомобілі — зняті з обліку. Вони потрапили в серйозні аварії, ремонту не підлягають. Господарі відмовилися від них.

Обабіч доріг поставили стовпи, заввишки до 3 м. На них прикріпили побиті авто.  Стоять вони вздовж траси Чернігів—Київ, поблизу сіл Вертіївка та Хвилівка Ніжинського району, на перетині автодоріг Київ—Суми—Юнакіївка й Чернігів—Ніжин—Прилуки—Пирятин, на повороті до райцентру Городня. Також машини поставлять по дорозі на село Нові Яриловичі Ріпкинського району, неподалік Новгорода-Сіверського, Батурина, та в Срібнянському районі на трасі Київ—Суми.

Пізніше біля постаментів з"являться інформаційні банери: "Водій — не поспішай! На тебе чекають удома!"

— Водії, коли бачать на дорозі розбиті машини, одразу зменшують швидкість, — додає підполковник. — Кілька разів телефонували нам. Казали, що це вдала ідея. Бо інстинктивно починаєш уважніше слідкувати за дорогою. Це дисциплінує. Дехто цікавився, чого не написали скільки в тих машинах загинуло. Але вважаю, що це було б уже занадто.

Цьогоріч на Чернігівщині сталося 76 аварій зі смертельними наслідками. Загинули 96 осіб, 38 — травмувалися. Із початку року на дорогах України зафіксовано 3521 смерть, травмовано 30 221 особу.

Зараз ви читаєте новину «На трасах поставили побиті машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути