Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 07:10

На Світлодарській дузі загинули п'ятеро бійців

На передовій біля міста Світлодарськ Донецької області увечері 18 грудня загинули п'ятеро військовослужбовців, шестеро отримали поранення. Такі цифри називає речник Адміністрації президента з питань АТО 47-річний Андрій Лисенко. Волонтери ж кажуть, загиблих — шестеро, поранених — близько 30. 19 грудня бої не припинялися.

— Давно такого не було. Боїв зранку і до ночі не пам'ятаю. Зазвичай найгарячіше вночі. Колеги кажуть, вивозили лише тяжкопоранених. Решта вирішили залишатися на позиціях, — розповіла волонтер-медик Анна.

— Враження, наче у нас Третя світова. Половини роти нема, розумієш? 200-х уже четверо. Поранених нереально вивозити. Тут пекло, сєпари хочуть зайняти наші позиції. Нас постійно меншає, — каже ГПУ телефоном боєць 54-ї бригади. Чути, як свистять кулі й розриваються міни.

Метою атаки був прорив лінії прикриття ЗСУ на Бахмутському напрямку, каже Андрій Лисенко.

— Задум противника полягав у проведенні масованої артилерійської підготовки, атаці й захопленні двох наших опорних пунктів біля села Луганське, — пояснює полковник. — Починаючи з 5:50 бойовики намагалися вибити наші передові підрозділи з позицій. Для цього спробували обійти опорні пункти. Однак наші бійці вчасно викрили й зірвали ці наміри. Розпочався бій. Українські підрозділи завдали бойовикам поразки. За підтвердженими даними розвідки, противник втратив близько 20 людей убитими та до 30 поранених.

— Певним чином ми самі спровокували атаку. Бо розповідаємо, що армія на першій лінії недоукомплектована. Це була розвідка боєм. Рівень сил і засобів, які задіяв ворог, свідчить, що це — заходи тактичного рівня, — каже координатор "Інформаційного спротиву" й народний депутат від "Народного фронту" 44-річний Дмитро Тимчук.

Перший населений пункт на Світлодарській дузі — село Луганське. Через нього проходить "дорога життя". Цим шляхом українські військові відступали з Дебальцівського котла. Неподалік — Світлодарська ТЕЦ, що час від часу припиняє роботу через бойові дії.

— Окрім неї, поряд є багато стратегічних об'єктів. Не виключаю, що одного дня бойовики таки нападуть і захоплять Світлодарську ТЕЦ, — додає Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «На Світлодарській дузі загинули п'ятеро бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути