У львівському ресторані "Червона Рута" на весіллі 8 червня отруїлися 47 гостей, зокрема п'ятеро дітей. До лікарні забрали 40 людей, решта лікуються вдома.
Перші постраждалі почали надходити ввечері 9 червня. У всіх була підвищена температура, пронос, нудота, блювота, ломота в тілі. Їм встановили діагноз "гостра кишкова інфекція".
— Поки що не знаємо, яким продуктом люди отруїлися, — каже головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко. — Чекаємо результати лабораторного дослідження.
— У меню була напівсира риба — червона й біла. Остання — за смаком якась підозріла, — розповідає потерпілий Володимир Ханас.
Після інциденту Держпродспоживслужба провела в "Червоній Руті" позапланову перевірку. Виявили порушення санітарних вимог і норм безпечності харчових продуктів. Відібрали проби їжі, води, змиви з кухонного обладнання, обстежили працівників на наявність бактерій. Результати аналізів отримають за 10 днів.
Від 10 червня ресторан не працює. За рішенням головного ветеринарного інспектора Львівської області, його роботу призупинено на 14 днів. Заклад оштрафували.
Коментарі