Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 00:46

На весіллі отруїлися 47 гостей

У львівському ресторані "Червона Рута" на весіллі 8 червня отруїлися 47 гостей, зокрема п'ятеро дітей. До лікарні забрали 40 людей, решта лікуються вдома.

Перші постраждалі почали надходити ввечері 9 червня. У всіх була підвищена температура, пронос, нудота, блювота, ломота в тілі. Їм встановили діагноз "гостра кишкова інфекція".

— Поки що не знаємо, яким продуктом люди отруїлися, — каже головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко. — Чекаємо результати лабораторного дослідження.

— У меню була напівсира риба — червона й біла. Остання — за смаком якась підозріла, — розповідає потерпілий Володимир Ханас.

Після інциденту Держпродспоживслужба провела в "Червоній Руті" позапланову перевірку. Виявили порушення санітарних вимог і норм безпечності харчових продуктів. Відібрали проби їжі, води, змиви з кухонного обладнання, обстежили працівників на наявність бактерій. Результати аналізів отримають за 10 днів.

Від 10 червня ресторан не працює. За рішенням головного ветеринарного інспектора Львівської області, його роботу призупинено на 14 днів. Заклад оштрафували.

Зараз ви читаєте новину «На весіллі отруїлися 47 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути