середа, 14 лютого 2007 18:15

На Стрітення зима зустрічається з весною

Сьогодні православні та греко-католики відзначають Стрітення. У народі  кажуть, що цього дня зима зустрічається з весною, і традиційно спостерігають за погодою. Вважається, якщо цього дня ясно й тихо — до доброго врожаю, відлига — до пізньої весни.

Стрітення відзначають з кінця V ст. на 40-й день після Різдва. За Біблією, цього дня Діва Марія принесла Христа до єрусалимського храму. Бо закон велів так чинити з кожним немовлям чоловічої статі. На порозі храму Марію з Ісусом зустрів старець Симеон.

За переказами, він перекладав Святе Письмо й одного разу назвав Діву Марію жоною. Ангел зупинив його і сказав, що Симеон не помре доти, доки не потримає на своїх руках Спасителя.

Пророцтво справдилося — Симеон помер після того, як узяв на руки Сина Божого. Старцеві було тоді вже понад 300 років. Так свято Стрітення символізує зустріч Старого Завіту й Нового в образах старця Симеона та Христа.

Зараз ви читаєте новину «На Стрітення зима зустрічається з весною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути