Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 07:13

На столичному авторинку з"явилися утоплені автомобілі

На столичному авторинку з"явилися утоплені автомобілі

На київському автомобільному ринку, де продають нові й уживані машини, з"явилися утоплені під час повені в Західній Україні авто. Про це говорять між собою продавці.

Покупцям ніхто не каже, що машини побували під водою.

— Тут немає криміналу, — каже начальник прес-служби МВС у Києві Володимир Поліщук, 43 роки. — Якщо в автосалоні продавали би, це інша справа. Але тут купують із рук, і власник сам вирішує, говорити про минуле авто чи ні. А покупець повинен сам дивитися або залучати фахівців.

Власники автомобілів із Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Вінниччини та Закарпаття продають їх київським перекупникам. Ті виставляють машини на продаж.

— З одного погляду визначити, чи був автомобіль утоплений, майже неможливо, — говорить Олександр, майстер СТО "Елма Форд". — Тому треба ретельно перевірити пороги авто. Зазвичай дверні отвори продавці прочищають. А от пороги — ніколи. На СТО за 40 хвилин це зроблять. Засунуть у поріг довгу тонку палицю з крюком на кінці. Якщо авто побувало у воді, на палиці буде повно мулу та піску. Також можна подивитися на фари. У них мають бути краплі води.

Зі слів Олександра, такий автомобіль слугуватиме 2–3 роки, якщо на ньому немає іржі. Також волога спричинює гниття ізоляції електропроводки. Тому машина потребує ретельної сушки.

Зараз ви читаєте новину «На столичному авторинку з"явилися утоплені автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути