вівторок, 27 грудня 2011 06:30

На концерті Володимира Гришка у залі літав кажан

Під час концерту співака Володимира Гришка у Полтаві в палаці дозвілля "Листопад" у зал вилетів кажан. Глядачі також бачили його під час виступу комедійного дуету "Кролики" три тижні тому. Літав над головами людей.

— Уперше це сталося на концерті "Кроликів". Данилець розповідав, що випустив новий диск, почав співати. Тут над головами людей полетів кажан. Зал так і заціпенів. Уже дивилися не на артиста, а на кажана, — розповідає Ніна Король, журналіст місцевої газети "Коло". — Кружляв на сцені, за спиною Данильця, і по всьому залу. Актор точно помітив його, але на концерті нічого не казав. Удруге кажана спостерігала тиждень тому на концерті Володимира Гришка. У той момент на сцені була напівтемрява.

Палац дозвілля "Листопад" розташований у центрі Полтави. Приміщення ремонтували вісім років тому. Глядацька зала вміщує 1200 людей. Працівники переказують, після виступу Гришка тварину спіймали.

— Цю істоту раніше не бачили, — нервово говорить директор палацу Наталія Похилько. — Приміщення дуже велике, багато різних вентиляційних отворів. Усі проконтролювати не можу. Як ловили його, не знаю, я того не робила. Кажана немає, це все.

Рукокрилі живуть у Полтаві на горищах багатоповерхівок.

— Вони безпечні. Що чіпляються у волосся, шкрябають голови — байки. У кажанів добре розвинена ехолокація. Ніколи не наскочать на людину чи якийсь предмет, — пояснює 60-річний Віктор Закалюжний, завідувач кафедри біології людини і тварин Полтавського педагогічного університету. — Ймовірно, сховався у вентиляційний люк, а гучна музика його розбудила. У нас живуть тільки комахоїдні кажани. На зиму впадають у сплячку. Днями студенти принесли з вулиці такого. Віднесли на горище. Зачепився за балку, спить униз головою.

Зараз ви читаєте новину «На концерті Володимира Гришка у залі літав кажан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути