пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:40

На грип захворіли 140 тисяч українців

Із початку року на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання занедужали понад 140 тисяч українців, повідомляють у Центрі грипу Міністерства охорони здоров'я України. Лікарі прогнозували початок епідемії у грудні.

Більшість хворих — діти віком до 14 років. Найбільше занедужали в Київській області, найменше — в Одеській. Смертей не зареєстровано.

В Україні з осені 2017‑го по весну 2018 року поширюватиметься три штами грипу: "Гонконг", "Брісбен" і "Мічиган". Медики попереджають українців про епідемію. Мовляв, кількість хворих порівняно з аналогічним періодом торік може збільшитися на 14%. Причиною називають низький відсоток вакцинації серед населення та погіршення соціально-­економічної ситуації.

— У "Мічигана" малий інкубаційний період — один-два дні — і стрімкий перебіг хвороби, — говорить столичний імунолог 44-річний Федір Лапій. — Він особливо небезпечний для дітей до 3 років, вагітних, старших 65 років, пацієнтів із хронічними недугами, надмірною вагою, хворих на діабет і людей, що приймають імуностимулятори.

Від цих штамів грипу в Україні продають вакцини французького, бельгійського, голландського, китайського та південнокорейського виробників. Склад скрізь однаковий. Діє за тиждень після введення і виробляє імунітет на дев'ять місяців. Купити вакцину можна лише за рецептом. Протипоказаннями до вакцинації є алергія на курячий білок, раніше перенесена гостра полінейропатія — враження периферичних нервів, ознаки застуди й алергічний риніт у дітей.

Зараз ви читаєте новину «На грип захворіли 140 тисяч українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути