пʼятниця, 02 березня 2012 06:30

На футбол ходитимуть у цирк

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Плазмовий екран площею 120 квадратних метрів на Будинку профспілок на майдані Незалежності у Києві — один із трьох, які будуть у головній фан-зоні столиці під час Євро-2012
Плазмовий екран площею 120 квадратних метрів на Будинку профспілок на майдані Незалежності у Києві — один із трьох, які будуть у головній фан-зоні столиці під час Євро-2012

Під час фінальної частини Євро-2012 матчі учасників чемпіонату показуватимуть у Національному цирку України в столиці. На його арені організують найбільшу криту фан-зону країни. Розрахована на понад три тисячі місць.

— У нас будуть підвішені до стелі чотири екрани загальною площею понад 200 квадратних метрів. У залі можна буде придбати пиво, закуски. Для безпеки наймаємо додатково охорону, — розповідає російською координатор проекту Олег Кій, 39 років. — Окрім гри, перед початком кожної трансляції глядачі зможуть подивитися "футбольний матч" між командами дресированих собак.

У цирку також будуть два фан-бари. Аби переглянути футбол у ньому, потрібно замовити стіл на сім місць. Тут розробили спеціальне пивне меню. Наприклад, за 200 грн можна отримати "пивну тарілку", куди входять бастурма, суджук, салямі з оливками й маслинами.

— Ціна квитків від 150 до 350 гривень. Їх будуть дві категорії — в зал для глядачів і у фан-бар. До залу квитки продають на один матч, у фан-бар — на два. Ціна коливається через статус поєдинку, — додає Кій.

Головною фан-зоною столиці буде вул. Хрещатик. Розрахована на 80 тис. Завдовжки кілометр. Усю територію загородять парканом. На висоті 6 м закріплять три великі плазмові екрани. Один, площею 120 кв. м, висить на Будинку профспілок. На вулиці розгорнуть 76 наметів-їдалень, стоятимуть 800 туалетів. Ціну квитка до фан-зони поки що не називають.

Іншу створять за 17 км від столиці — біля села Підгірці. Її зможуть відвідати до 30 тис. уболівальників. Доба перебування там коштує 45 євро.

У Львові фан-зону на 30 тис. осіб облаштують у центрі міста біля Оперного театру. Встановлять два великі монітори для перегляду матчів та кілька менших екранів по периметру. Працюватимуть 30 пунктів харчування, магазини сувенірів, крамниця офіційного дистриб'ютора та санітарна зона. Квитки продаватимуть лише до віп-зони на 250 людей. За вхід туди треба буде заплатити 1 тис. грн. Для решти — безкоштовний.

У Харкові фан-зону розташують на пл. Свободи. Розрахована на 45 тис. У Донецьку — на алеї перед старим стадіоном "Шахтар". Її місткість 35 тис. фанів. Також на в'їзді до міста за 12 км від стадіону "Донбас Арена" будують кемпінгове містечко для трьох тисяч уболівальників. З того, хто матиме свій намет, візьмуть 7-10 євро. Мешкати в шатрі в день матчу — 42 євро.

Зараз ви читаєте новину «На футбол ходитимуть у цирк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути