пʼятниця, 10 червня 2011 00:00

На дорогах працюватимуть 34 пости даїшників

Від 10 червня на дорогах знову працюватимуть стаціонарні пости Дорожньо-патрульної служби. Усього по Україні тепер буде 34.

Їх ліквідував 2008-го тодішній міністр Юрій Луценко. Замість них створили пости громадської допомоги. А близько 5 тис. працівників перевели в патрульну службу.

— Теперішні пости кардинально відрізнятимуться від своїх попередників. Усі будуть обладнані новими приладами фіксації безпеки руху "Рубіж", — каже Олег Сірий із відділу організації роботи ДПС Управління Державтоінспекції. — Це українська розробка. Прилад фотографує номер машини і в режимі онлайн пробиває її по базі даних, чи не в розшуку. Також пости обладнані приладами, які фіксують швидкість авто за кілометр від пункту. Вводитимемо й інші новинки. Вся система створена так, що у неї неможливе втручання зі сторони.

"Рубіж" зараз стоїть на 10 постах. Інші 24 обіцяють дообладнати до кінця року.

— До нас мало не щотижня дзвонили люди і просили відновити пости постійної дислокації, — продовжує Олег Сірий. — Ми обладнаємо на них місця для паркування, для відпочинку автомобілістів.

З появою постів зменшиться кількість несправних машин на дорогах, вважає 41-річний Андрій Петренко, президент асоціації експертів автомобільного бізнесу:

— Уночі перевірку документів на машину проводитимуть в освітленому місці, а не десь в кущах. Також водії знатимуть, куди звертатися в разі потреби допомоги. Та й коли міліція оголосить план "Перехват", то легше буде спіймати злочинця. Але є ризик, коли почнуть усіх зупиняти під виглядом перевірки документів, а вимагатимуть хабарі.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах працюватимуть 34 пости даїшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути