вівторок, 15 травня 2018 06:05

На Донбас направлять нову зброю

Україна майже завершила розробку нових потужних видів озброєння. Незабаром може застосувати їх на окупованому Донбасі, заявив міністр оборони України 53-річний Степан Полторак.

— Відбувається серйозна робота з розробки систем залпового вогню, протиповітряної оборони, — розповідає Полторак. — Протитанкові комплекси "Стугна", "Скіф" добре себе показали за технічними характеристиками. Це інша зброя. Дальність стрільби — майже 5 кілометрів, що забезпечує своєчасне реагування на загрози. Є цікаві розробки за різними напрямками. Рівень готовності — рік-два до запуску. Це — нова сучасна зброя. Подробиці поки що не можу озвучувати.

Не завжди заяви відповідають дійсності. Два місяці тому чув — тижнів за чотири виконають останній етап контракту перед Таїландом з поставки танка "Оплот". Мовляв, готові укладати контракт зі Збройними силами України, лише треба бажання міністра оборони. Минув місяць, уже і другий, але поки що вони не готові до підписання контракту. Є проблеми з оснащенням підприємств, що виробляють цю техніку.

Проте за цей час ми майже забезпечили головні потреби ЗСУ. На базах закладаємо резерв на випадок відкритої агресії. Щоб у разі погіршення ситуації на фронті була змога швидко розгорнути додаткові сили й засоби, — додає Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «На Донбас направлять нову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути