Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2017 00:20

На Дніпрі затонула баржа

Баржа "Олександр Житник" затонула в Каховському водосховищі між селами Каїри й Василівка Горностаївського району Херсонської області. 5 жовтня везла 1788 т щебеню із Запоріжжя до Херсона.

Корабель затонув уранці. Аварію побачили рибалки. Врятували вісьмох членів екіпажу. Пробили дно, тому баржу й затопило, розповіли потерпілі.

Із судна в Дніпро вилилося майже 300 л дизельного палива. Нафтова пляма розтягнулася на 6 км. Її збирали рятувальники наступного дня. Залили видимі ділянки спеціальними речовинами.

Каховське водосховище — одне із шести на Дніпрі. Створене 1955–1958 року. З нього постачається питна вода до райцентрів Нікополь Дніпропетровської області й Каховка на Херсонщині. Також діє водний канал до Кривого Рогу.

— Розлив нафтопродуктів становить небезпеку для риб і птахів, — каже еколог Владислав Лупій, 43 роки. — Якщо пляма не дійде до водозабору, немає потреби відключати постачання води у міста.

Баржа "Олександр Житник" побудована 1979-го. Давно вичерпала термін експлуатації. Проти його власника й капітана порушили справу за порушення правил перевезень. Судно піднімуть за державний кошт.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпрі затонула баржа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути