Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2006 18:53

На брухті заробили на дві іномарки

Минулої п"ятниці у Шепетівці на Хмельниччині виявили підпільний пункт прийому брухту. Заможна родина приймала брухт чорних металів від громадян без жодних документів. Складала його в себе у дворі, згодом планувала перепродати. Кому саме, встановить слідство.

— Чого ми тільки там не знайшли, — розповідає "ГПУ" 45-річний Олег Шуляк, начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС у Хмельницькій області. — Батареї, дроти, огорожі з кладовищ, уламки труб. Хтось навіть примудрився здати автомобіль "ГАЗ-21" без двигуна і напіврозібраний мотоцикл.

44-річний Микола приймав брухт разом із сином Ігорем, 27 років. Родина жила заможно, мала два автомобілі "Фолькваґен Пассат". За кілограм залізяччя платили менше гривні. За півгодини до приїзду правоохоронців вони купили 1,5 т брухту за 1300 грн.

— У них був досить прибутковий бізнес, — каже Шуляк. — Якщо щастило, за тиждень могли заробити до п"яти тисяч доларів. А штраф мізерний — кількасот гривень.

За законами України, у приймальному пункті брухту громадяни мусять показувати паспорт та ідентифікаційний код. Гроші пункт повинен переказувати на банківський рахунок. Потім, після сплати податків, збирачі металу можуть забрати решту. Проте ті несуть брухт до підпільних пунктів збору і отримують живі гроші. Це безпечніше, адже дуже часто здають крадені речі.

— Колись навіть відірвану від пам"ятника загиблим воїнам зірку принесли, — згадує Олег Шуляк.

Організаторам нелегального пункту прийому брухту загрожує до трьох років в"язниці. Але ймовірно, що їх покарають тільки штрафом, кажуть міліціонери.

Зараз ви читаєте новину «На брухті заробили на дві іномарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути