вівторок, 23 липня 2019 00:25

На батьківщині Шевченка варитимуть борщ із карасями

17–18 серпня у селі Моринці Звенигородського району Черкаської області проведуть щорічний мистецький фестиваль "Ше.Фест". Його присвячують популяризації Кобзаря. Вхід безкоштовний.

— Ми показуємо Шевченка як реальну людину, — розповідає засновниця "Ше.Фесту" 30-річна Юлія Капшученко-Шумейко. — Відкривали його як археолога, театрала, педагога. Розповідали і показували, кого кохав, із ким дружив, що їв.

Фестиваль проводять ушосте. Торік його відвідали понад 10 тис. людей. Цьогоріч захід матиме 10 локацій, що працюватимуть цілодобово. На музичній сцені виступатимуть гурти "Тартак", "Карна", "Вій", на просвітницькій — письменники Василь Шкляр, Сашко Лірник, Олександр Ірванець, на театральній — покажуть вистави "Сон. Комедія" львівської майстерні "Театр у кошику" і "Гайдамаки" Миколаївського академічного художнього драматичного театру. Відвідувачів пригощатимуть улюбленою стравою Шевченка — борщем із карасями.

— Шевченка цитують наші воїни, — продовжує Юлія Капшученко-Шумейко. — З його поезією йдуть у бій. Він почав створювати українську державу, надихнув на боротьбу й дію подальших державотворців. Перед фестивалем у селі ремонтують дороги, місцеві фарбують паркани, насаджують клумби. Фестиваль триває два дні, а це все лишається весь рік. Для селян це подія. Більшість із них ніколи в житті не їздили на подібні заходи, а тут приїхали до них.

Ночувати гості зможуть у місцевих або готелях сусідніх міст. Для тих, хто не має можливості оплатити проживання, встановлять намети.

Зараз ви читаєте новину «На батьківщині Шевченка варитимуть борщ із карасями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути