субота, 09 серпня 2008 07:02

На 14 відсотків дорожчає газ для людей

 

Із 1 вересня кубометр газу за лічильником коштуватиме від 35,82 коп. Це на 13,7% більше, ніж нині. Якщо річні витрати сім"ї перевищать 2,5 тис. куб. м, за кожен понаднормовий "куб" доведеться платити в 1,5–4 рази дорожче. Тарифи затвердила Національна комісія з регулювання електроенергетики.

— Досі люди платили менше, ніж газ коштує на кордоні з Росією, — каже 31-річний Олександр Жолудь, економіст Міжнародного центру перспективних досліджень. — Зате промисловим підприємствам кубометр обходився в 1,5 гривні. Україна переважно споживає російський газ. Досі його закуповували по 179,5 долара за тисячу кубометрів. Із наступного року буде нова ціна — приблизно 300 доларів. Тоді тарифи знову переглянуть. Але стрімкого подорожчання не буде, бо незабаром президентські вибори, а можливо, й позачергові парламентські. Однак за 3–4 роки платитимемо за газ за світовими цінами.

Нині кубометр газу за лічильником коштує від 31,5 коп. Цей тариф діє з квітня 2008-го. Позаторік "куб" газу коштував 23,1 коп.

Зараз ви читаєте новину «На 14 відсотків дорожчає газ для людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути