Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 06:00

Природознавчий музей запрацював після 26 років простою

Першу за останніх 26 років виставку відкрили у трьох залах Львівського природознавчого музею 18 грудня. Весь цей час заклад був закритий на ремонт. Місяць тому став переможцем проекту "Динамічний музей" та отримав грант на суму 10 млн грн.

Відвідувачів просять вдягати на ноги бахили, щоб не дряпати взуттям новий паркет. У невеликій першій залі встановили макет вулкана. Діючий є в селі Старуня на Івано-Франківщині. На стінах — фотографії та інформаційна довідка про місцевість.

— 1907-го у Старуні знайшли законсервованих в озокериті туші мамонта і носорога, — каже куратор виставки Андрій Бокотей, 46 років. — Це була сенсація у науковому світі. У шлунках цих гігантів навіть була трава. Рештки рослин і комах, знайдених там, відносяться до періоду плейстоценської тундри.

У другій залі є череп мамонта та передня частина скелета носорога. На стінах — великі лайт-бокси із голограмами цих тварин. Інформаційні таблиці підсвічені зсередини. У третій залі на підставках стоять опудала тварин — вовка, оленя, бурого ведмедя, лісового кота, птахів. У кутку — збудована з хутра і кісток хатина давніх людей. У кожній залі чергує гід, який знає кілька мов. Екскурсію можна замовити за 20 грн.

Відвідати виставку можна щодня, крім понеділка. Ціна квитка для дорослих — 10 грн, для студентів і дітей — удвічі дешевше. Повністю експозицію музею відкриють не раніше 2014 року.

— Це буде найкращий природничий музей в Україні й один із ліпших у Європі. Кошти використаємо на побудову нової експозиції із сучасними технологіями, — додає головний зберігач фондів музею Наталія Дзюбенко, 36 років.

Зараз ви читаєте новину «Природознавчий музей запрацював після 26 років простою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути