четвер, 13 січня 2011 19:43

Молокопродукти дешевшають

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На 2,3 грн подешевшало вершкове масло жирності 82,2% в супермаркетах Києва. Раніше воно коштувало 17 грн, тепер — 14,7. Також подешевшали твердий сир — на 4–12 грн, пастеризоване молоко на 1–1,5 грн.

Це сталося через рекомендацію Антимонопольного комітету про зниження ціни. Молокопереробні підприємства своєю чергою зменшили закупівельну вартість молока. Тепер цей продукт класу "екстра" купують по 4 грн/л, раніше — 4,5. Закупівельну ціну на молоко вищого ґатунку знизили з 4,2 до 3,8 грн, першого ґатунку — з 3,6 до 3,3 грн, другого — з 3,5 до 3 грн.

— Зараз молочна галузь в Україні у скрутному становищі. Велику рогату худобу будуть поступово вирізати, оскільки її утримання стає збитковим. Закупівельні ціни на молоко знижені, а нова система дотацій не сприятиме збільшенню надоїв. Вона спрямована більше на великі фермерські господарства. Тому ще більшого здешевлення молокопродуктів не буде, — говорить 35-річна Марія Колесник, експерт компанії "ААА".

Зараз ви читаєте новину «Молокопродукти дешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути