середа, 02 листопада 2011 05:15

Молоді запропонували чотири тисячі вакансій

Майже половина людей, які цього року звернулися до центрів зайнятості столиці, мають вік до 35 років. Така ж статистика в обласній службі зайнятості.

— Нам є що запропонувати молоді, — каже директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, 48 років, під час заходу для шукачів роботи та працедавців "Молодь Києва — майбутнє столиці". Він відбувся минулого понеділка у Міжнародному виставковому центрі. Там сотня підприємств Києва та області пропонували близько чотирьох тисяч вакансій. Консультували, розповідали про роботу й навчання.

— Мы единственный центр службы занятости, который готовит водолазов и верхолазов. Это наш эксклюзив, — каже 47-річна Тетяна Івкова, заступник директора Кримського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості. Він розташований у Сімферополі. — Все навчання безкоштовне, надаємо гуртожиток. Навчаємо 47 спеціальностей. Водолаз може влаштуватися рятувальником на 1400 гривень або у сфері нафти й газу — це 8 тисяч. Верхолази потрібні на будь-якому будівництві, зарплата 3–5 тисяч гривень.

Столичний центр зайнятості має 15 тис. вакансій. Бракує вчителів у школах — географів, біологів, хіміків. Є попит на штукатурів, зварювальників та перукарів. Кранівник може заробляти до 6 тис. грн.

14-річна Марина Маланушенко зі столичної школи №207 прийшла подивитись, які професії їй можуть запропонувати в майбутньому.

— Пройшла тестування. Вони показали, що маю хист художника та можу працювати з людьми, — пояснює. — Задумувалася, ким хочу стати. Це збігається з тестами: або фахівцем із добору персоналу, або косметологом-дерматологом. Зараз нормальна зарплата 3–5 тисяч. Високі заробітки в інженерів — 5 тисяч, але має бути досвід роботи від трьох років.

У центрі зайнятості роботу можуть підшукати всім без винятку. Місце реєстрації не має значення.

— Тільки допомогу по безробіттю виплачують за місцем реєстрації. А решту послуг надаємо всім, — каже директор Київського обласного центру зайнятості 61-річний Василь Якобінчук.

Зараз ви читаєте новину «Молоді запропонували чотири тисячі вакансій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути