середа, 02 червня 2010 08:30

"Міс Вінниця" фотографувалася за викинуті цигарки

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Колишній консул Польщі у Вінниці Анджей Сломські 31 травня кидає пачку з трьома цигарками у пакет для сміття на площі Театральній
Колишній консул Польщі у Вінниці Анджей Сломські 31 травня кидає пачку з трьома цигарками у пакет для сміття на площі Театральній

У понеділок о 16.00 на пл. Театральній у Вінниці з пакетами для сміття ходять п"ятеро чоловіків. На поліетилен почепили аркуш із намальованою перекресленою сигаретою. Закликають перехожих кинути курити.

— Обміняйте цигарки на фото з "Міс Вінниця-2010"! — кричать представники громадської організації "Платформа".

Охочих кинути в пакет сигарету мало. За годину назбирується чотири неповні пачки та з десяток цигарок. Їх кидали поштучно.

— Ні, всю пачку не віддам! Хочете, лише оцю затушу, — невисокий перехожий у блакитній футболці гасить сигарету об підошву черевика. Кидає недокурок у пакет.

Його запрошують до стенду. Там чекає цьогорічна переможниця місцевого конкурсу краси 19-річна Юлія Стратегопуло. Їх фотографують.

Повз проходить чоловік років 24 зі східною зовнішністю. Оглядає красуню з голови до ніг. Радіє, що можна сфотографуватися.

Вулицею прямує колишній виконувач обов"язків Генерального консула Польщі у Вінниці 52-річний Анджей Сломський.

— Ось вам пачка. Там три сигарети лишилося, — кидає цигарки в пакет. — У портфелі ще ціла є. Я б її не викинув, краще б уже комусь віддав. Не вірте, що люди гинуть через тютюн. Дивіться, скільки в місті диму від машин, заводів. Ми не знаємо, що вдихаємо. Сам я в день скурюю дві пачки. Скільки років курю? Ой, і не скажу. Ще зі школи.

Від фотосесії з дівчиною відмовляється.

— Я жодної сигарети не скурила, — каже Юлія Стратегопуло. — Погодилася, коли запропонували взяти участь у акції. Для суспільства це корисно.

Зібрані сигарети організатори акції спалюють у відлюдному місці.

Приурочили захід до Всесвітнього дня без тютюну.

Зараз ви читаєте новину «"Міс Вінниця" фотографувалася за викинуті цигарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути