Ексклюзиви
вівторок, 02 грудня 2008 16:47

Мінімальна зарплата зросла до 605 гривень

Із 1 грудня мінімальна зарплата в Україні становить 605 грн. Це передбачено держбюджетом-2008. Досі було 545 грн. Від нововведення виграють працівники промислових підприємств. Бо розмір зарплати обраховують за тарифною сіткою, відштовхуючись від мінімальної.

— Робітникам із першим найнижчим розрядом роботодавці зобов"язані давати 120 процентів від мінімальної заробітної плати, — пояснює Людмила Денісова, 48 років, міністр праці й соціальної політики України. — Це передбачено Генеральною угодою між підприємствами, профспілками й урядом.

Однак працівникам, яким платять із міського або державного бюджету, — освітянам, медикам, працівникам культури — зарплату не підвищуватимуть. Працівники першого розряду за їхньою тарифною сіткою отримуватимуть 545 грн. Такий рівень мінімальної зарплати запровадили з 1 жовтня.

У листопаді уряд недорахувався 1 млрд грн надходжень від податківців і митників. Тому вирішив економити бюджетні кошти.

— Мінімальну зарплату бюджетників залишать на попередньому рівні, — зазначає Олександра Бетлій, 30 років, з Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. — Переглянути її можуть з 1 січня наступного року. Або після виходу країни з економічної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальна зарплата зросла до 605 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути