середа, 16 січня 2008 07:08

Міліція відпустила затриманого росіянина

11 січня зі слідчого ізолятора вінницької міліції випустили 22-річного Михайла Гангана, активіста забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії. Він перебував у міжнародному розшуку. 31 грудня чоловіка затримали на залізничному вокзалі Вінниці.

У холі приміщення міліції по вул. Пирогова, 4 його зустрічає дівчина Анастасія Курт-Аджиєва, 21 рік. Вона приїхала із Самари, щоб зустріти з коханим Новий рік.

— Хоть старый Новый год по-человечески встретим. Да у тебя же еще 13 числа и день рождения! — усміхається Анастасія хлопцеві.

На вулиці Ганган тремтить від холоду. Він у легкій чорній куртці, що не застібається через зламану блискавку.

— Относились ко мне нормально, даже постельное бельё передали, — каже Михайло, підкурюючи цигарку. Її попросив на вулиці в міліціонера. — В российских СИЗО такого б не было.

До Вінниці Ганган приїхав торік навесні. У Росії його засудили на три роки за порушення вимог умовного терміну покарання. Із серпня він перебуває в міжнародному розшуку. Після арешту в Україні Гангана мали переправити до Росії. Та 11 січня Вінницький апеляційний суд скасував це рішення.

— 31 грудня Ганган написав заяву в міліції з проханням надати йому в Україні статус біженця. Та до міграційної служби дійшла вона лише 3 січня, — пояснює адвокат і правозахисник Дмитро Гройсман. — Доки розглядатимуть, його не мають права передавати росіянам.

До затримання Ганган не шукав роботу. Мешкав у вінницькій однокімнатній квартирі подруги, росіянки Ольги Кудріної. Чим займатиметься в Україні, поки що не вирішив.

Зараз ви читаєте новину «Міліція відпустила затриманого росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути