Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 08:17

Міліція травмувала активістку "Фемен"

Автор: фото: REUTERS Konstantin Chernichkin
  Міліціонер арештовує активістку жіночого руху ”Фемен” Інну Шевченко 19 квітня на столичному майдані Незалежності
Міліціонер арештовує активістку жіночого руху ”Фемен” Інну Шевченко 19 квітня на столичному майдані Незалежності

Чотирьох активісток жіночого руху "Фемен" затримала міліція у вівторок на столичному майдані Незалежності. Одна з них — Інна Шевченко, через сутичку потрапила в лікарню.

Жінки проводили акцію "Бардак у Саркофаг". Того дня в Київ приїхав голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Вони приймали участь у форумі, присвяченому 25-річчю аварії на Чорнобильській АЕС.

Активістки закликали іноземних гостей ліквідувати політичний Чорнобиль в Україні. Для цього запропонували перенести Адміністрацію президента і уряд в зону відчуження. Як тільки дівчата зняли одяг, їх почали ловити міліціонери.

— Ними керував чоловік у цивільному. Дівчата відмовлялися йти у відділок, бо мали право висловлювати свої погляди. Міліціонери поводилися грубо. Загинали їм руки за спину, кидали в машини, — каже "ГПУ" у телефонній розмові 26-річна Ганна Гуцол, голова руху "Фемен". — Інна Шевченко подзвонила з відділку в сльозах. Сказала, що в неї дуже болить ключиця і не може поворушити рукою.

Міліціонери викликали для Інни медиків. Її відвезли в лікарню. В яку саме — не розповіли. Рідні та близькі потерпілої у вівторок розшукували її по всіх медичних закладах міста.

— Ми всі в паніці. Шукаємо, щоб дізнатися, в якому стані її рука, що взагалі з нею відбувається. Міліція влаштувала бєспредєл. Завдали людині травму, ще й не кажуть рідним, що з нею, — розповідає Інна Гуцол.

— Лікарі оглянули потерпілу. Перелому ключиці не знайшли. Швидше всього, біль викликаний розтягненням м'язів, — каже Володимир Дмитренко зі столичної міліції.

Решту учасниць акції — Олександру Шевченко, Надію Мопедову та Діану Сенич — відвезли в Шевченківське райуправління. За проведення несанкціонованої акції склали адміністративні протоколи.

Зараз ви читаєте новину «Міліція травмувала активістку "Фемен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути