пʼятниця, 01 березня 2019 06:01

Мікроавтобус наїхав на протитанкову міну

Мікроавтобус "Хюндай" підірвався біля контрольного пункту в'їзду–виїзду "Новотроїцьке" у Донецької області 24 лютого. Загинув водій та пасажирка, ще один чоловік поранений. Авто виїхало на роздільну смугу, де підірвалося на міні.

Автомобіль прямував з підконтрольного бойовикам села Оленівка Волноваського району Донеччини до українського пропускного пункту "Новотроїцьке". За сто метрів від нульового посту водій вирішив об'їхати бетонні блоки по роздільній смузі. Там "Хюндай" наїхав на протитанкову міну.

— Машин не було. Ми спокійно їхали. Потім гримнуло, і я відлетів, — розповідає 60-річний Олександр Козачук. — Прийшов до тями за п'ять метрів від мікроавтобуса. Валяюся, мама під машиною, водія не було видно.

Автобус розірвало на шматки. Козачука підібрали бойовики, вивезли пораненого до Докучаєвської міської лікарні. Їхав з мамою в мирну Україну за пенсією. Сидів поруч з водієм. Мати — позаду.

Після цього випадку в спостережній місії Організації з безпеки ­і співробітництва в Європі закликали сторони конфлікту розмінувати територію.

— Я був шокований вибухом машини на контрольно-пропускному пункті, — говорить 55-річний Мирослав Лайчак, голова ОБСЄ. — Рішуче засуджую нездатність сторін виконати свої зобов'язання по розмінуванню.

Зараз ви читаєте новину «Мікроавтобус наїхав на протитанкову міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути