Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2006 18:45

"Мерседес" забрали за комунальні борги

Автор: фото: PHL
  Працівники виконавчої служби у Донецьку забирають ”Мерседес Е320” у жителя міста В’ячеслава Нефьодова. Чоловік заборгував за комунальні послуги 12 тисяч гривень
Працівники виконавчої служби у Донецьку забирають ”Мерседес Е320” у жителя міста В’ячеслава Нефьодова. Чоловік заборгував за комунальні послуги 12 тисяч гривень

У вівторок працівники виконавчої служби за комунальні борги конфіскували "Мерседес Е320" у жителя Донецька. 27-річний В"ячеслав Нефьодов не сплатив рахунків більш ніж на 12 тис. грн.

— Нашому підприємству Нефьодов заборгував 6 556 гривень, — розповідає Олександр Семченко, 28 років, заступник директора комунального комерційного підприємства "Донецькміськтепломережі". — За цей рік у нас назбиралося 24 тисячі городян, які не платять за послуги більше трьох місяців.

В"ячеслав Нефьодов — приватний підприємець. Має пункт прийому металу. Каже, що про заборгованість не знав.

— Я цими справами не займався. У мене дружина-домогосподарка усім відала. Вона просто ігнорувала рахунки. Тому борг і накопичився, — пояснює Нефьодов. — У принципі судові виконавці все правильно зробили, але не треба було на мені шоу влаштовувати, із телекамерами. Прийшли б тихо, домовилися. Я би їм одразу ті гроші виніс. Але вони кажуть, що треба через банк заплатити.

На "мерседесі" В"ячеслав поїздив тільки декілька днів. Купив його за майже 253 тис. грн у знайомого. У салоні така модель коштує 401 тис. грн. Машину хоче подарувати дружині на Новий рік. Борг Нефьодов уже погасив. Завтра збирається забрати свою машину.

Комунальники не приховують, що конфіскація машини була показовою. У боржників можуть також забрати побутову, аудіо- чи відеотехніку або заарештувати частину квартири. Мешканець буде вільно користуватися житлом, але продати чи здати в оренду не матиме права. Викупити конфісковане майно можна протягом місяця. Інакше його виставляють на аукціон. Із виручених грошей сплачують борги та судові витрати. Решту віддають власникові.

Як правило, майно описують у тих, хто не має відомостей про офіційні заробітки. В інших випадках після рішення суду виконавчий лист надсилають на підприємство, де працює боржник, чи до Пенсійного фонду. Тоді п"яту частину доходів починають автоматично відраховувати на погашення боргу.

— У нас у місті ще не було такого, щоб майно продавали. Люди швидко своє викуповують, — каже Олександр Семченко.

За його словами, серед боржників є всілякі — і бідні, і багаті. Не платять усі.

На початок листопада заборгованість населення за житлово-комунальні послуги становила 6 млрд 160 млн грн, повідомили у  Держкомстаті. Найбільше боржників живе у Вінницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Сумській, Полтавській та Рівненській областях.

Зараз ви читаєте новину «"Мерседес" забрали за комунальні борги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути