пʼятниця, 27 вересня 2013 05:15

Меморіальну дошку Шевельову розбили сокирою

Автор: фото з сайта www.istpravda.com.ua
  Чоловік розбиває меморіальну дошку філологу Юрієві Шевельову в Харкові. Вона провисіла три тижні
Чоловік розбиває меморіальну дошку філологу Юрієві Шевельову в Харкові. Вона провисіла три тижні

Комунальники в середу розбили сокирою меморіальну дошку президенту Української вільної академії наук Юрієві Шевельову на будинку на вул. Сумській, 17 у Харкові. Пам'ятку зруйнували за годину після відповідного рішення міськради. Дошку встановили громадські активісти 3 вересня. Гроші збирали два роки.

Дозвіл на встановлення меморіальної дошки міський голова Геннадій Кернес підписав 2011-го за рішенням топонімічної комісії. 4 вересня голова Антифашистського комітету Харківщини Нісон Ройтман став вимагати її зняття, бо увічнення пам'яті Шевельова обурює ветеранів Другої світової війни. Пояснив, що науковець став на бік гітлерівців, із ними залишив Харків у лютому 1943 року.

— Висловлюватися про харківську владу складно, бо вона вийшла за межі цензурних висловлювань. Бидло є бидло, хоч його обирай мером, хоч не обирай. І поводиться по-бидлячому. Для нього немає авторитетів, окрім радіо "Шансон". Демократія — це мистецтво не обирати, а знімати. Ми не маємо права радити харківській громаді, як їй чинити. Але можемо робити певні висновки: доки не навчимося бидло знімати — воно буде нами керувати, — говорить письменник і видавець Віталій Капранов, 46 років.

Зараз ви читаєте новину «Меморіальну дошку Шевельову розбили сокирою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути