пʼятниця, 14 грудня 2018 06:25

Маємо найкращу екологію серед пострадянських держав

Українську екологію визнали найкращою серед усіх пострадянських держав. У світі займаємо 18-те місце. Маємо низький рівень викидів парникових газів і споживання енергії.

Рейтинг-дослідження рівня екологічності країн світу представили на конференції з проблем клімату, що відбулася в польському місті Катовіце 3–14 грудня.

На перших місцях — Швеція, Марокко і Литва. У них найменше в повітрі вихлопних газів. Також використовують відновлювальні джерела енергії. Усього в рейтингу — 56 країн.

— Унаслідок військових дій проти України, підриву національної економіки відбувся спад у виробництві. Тому маємо загальне зниження показників забруднення довкілля, — говорить 33-річний Віталій Шаравар, виконавчий директор Національного екологічного центру України. — Це не пов'язано з потужними темпами чи якісними кроками з впровадження природоохоронних заходів. У нас менше виробляють товарів і надають послуг.

Екологічні заходи, які проводимо, дадуть позитивні результати десь у 2020–2022 роках. Суб'єкти господарювання звикнуть до нового екологічного законодавства. А нові виробництва створюють за новими безпечнішими технологіями.

Зараз ви читаєте новину «Маємо найкращу екологію серед пострадянських держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути