Ексклюзиви
субота, 05 липня 2008 07:08

Мати повернулася за підкинутою дитиною

Залишену на сходах дитячої лікарні дівчинку повернули матері. Новонароджену, яку знайшли 26 травня у картатій сумці й назвали Ольгою Сумською, в неділю, 6 липня, охрестять Юлією.

25-річна Тетяна із села Гадинківці Гусятинського району Тернопільщини прийшла у сільську раду і розповіла про своє материнство. У жінки є ще троє дітей — 7-річна Ірина, Назар, 5 років, та півторарічна Оля.

— У Тетяни два місяці тому чоловік помер. Вона нікому не казала про вагітність, та люди догадувалися. Їй було тяжко, практично була у стані шоку. Але ж нічого дитинці не зробила. Уночі вдома народила, а потім до лікарні відвезла, — розповідає голова Гадинківської сільради Марія Бісюк, 48 років. — Жінку можна зрозуміти — у неї горе було. А прізвище її не скажу, нащо їй такої слави? Вона все зрозуміла і дитину дуже любить.

Кримінальної справи проти матері не порушували. Голова сільради збирала потрібні документи на доказ, що немовля справді Тетянине. Ім"я дівчинці вибрала її найстарша сестра Ірина.

— Я по дитинку і їздила, — продовжує Марія Бісюк. — Усі плакали, як забирала. Мами тих дітей, що лежать у відділі патології новонароджених, забавки усякі виносили. А медсестри надавали чотири торби пелюшок. Але то все там і лишила — родина вже необхідне купила. Тепер готуюся до хрестин у неділю. Буду хресною. Виробила для дівчинки пенсію по втраті годувальника майже 700 гривень. А ще до кінця року мати 25 тисяч гривень допомоги на новонароджену отримає.

Тетяна живе у великій чотирикімнатній хаті посередині села. Має підведений газ. У господарстві — корова, кури і качки. Жінка безробітна, доглядає дітей.

Зараз ви читаєте новину «Мати повернулася за підкинутою дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути