Ексклюзиви
середа, 23 травня 2012 05:00

Мати Олега Блохіна жила в "хрущовці"

У понеділок зранку не стало 93-річної Катерини Адаменко, матері тренера національної збірної з футболу Олега Блохіна, 59 років. Померла від атеросклерозу.

— Про цю жінку я казав і буду казати тільки світле й добре. Це втрата для їхньої родини. Торік вона поховала старшого сина Миколу, розумію, в якому стані зараз син Олег і чоловік Володимир Іванович, — каже спортивний журналіст і друг родини Деві Аркадьєв, 77 років.

Катерина Захарівна — заслужений майстер спорту, неодноразова чемпіонка Радянського Союзу та України з п'ятиборства, зі стрибків у довжину, з бігу на 80 і 100 м з бар'єрами. Народилася в селі Небрат Бородянського району Київщини. До столиці переїхала 13-річною.

— Їхня родина — це люди, які завжди робили себе самі, ні від кого не залежали, ніколи нічого не просили. Колись комсомолкою Катерина лопатою будувала "Олімпійський", тоді він називався "Червоний стадіон". Потім своїми спортивними результатами прославляла  Україну. Повторила всесоюзний рекорд — за 11,9 секунди пробігла стометрівку. На ті роки це був найвищий рівень. Не потрапила на Олімпійські ігри, бо подарувала країні 5 листопада 1952 року Олега Блохіна.

Катерина Захарівна з чоловіком 89-річним Володимиром Івановичем жили у "хрущовці". Часто прогулювалися в парку неподалік дому.

— Не сприймав їх як пенсіонерів. Чув по телефону голос, він живо звучав. Мама Катя до цього часу працювала в Інженерно-будівельному університеті. Причому раніше ходила до нього пішки, а це далеко. Останнім часом уже на тролейбусі, — додає Деві Аркадьєв.

У вівторок на першому тренувальному перед Євро матчі збірної з турецьким "Антальяспором " Олег Блохін не був. Терміново вилетів до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Мати Олега Блохіна жила в "хрущовці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути