пʼятниця, 04 січня 2008 07:07

Матері з десятьма дітьми знайшли житло

Торік у серпні 43-річна Ірина Гром"як із десятьма дітьми втекла від чоловіка Василя. Нині вона живе в тернопільському центрі соціально-психологічної допомоги "Родина". Нещодавно їй підшукали житло.

— Ми знайшли хату в сусідній області. Де саме, казати не хочу, щоб Василь до них не добрався. Він і зараз ходить п"яний під нашими вікнами, кричить, погрожує, — розповідає директор центру Мирослав Кулеба, 44 роки. — Ми їздили туди чотири рази, роздивлялися. Ірина готова переїжджати хоч сьогодні. Та ще не оформлені документи із продажу.

Нове житло вибрали з п"яти запропонованих варіантів. Власники погодилися продати будинок за $2800. Гроші пообіцяла виділити благодійна християнська організація, заплатили $300 завдатку.

— Усюди хати були старі, глиняні, що їх вже не добудуєш. А ця цегляна, є три кімнати й кухня. Проведені світло, газ, водогін на вулиці прокладений. Газ, правда, опломбований, бо три роки там ніхто не жив. Треба викликати газовика, і можна буде розпалювати у грубках, — веде далі Мирослав Дмитрович. — На подвір"ї є муровані літня кухня та хлів. Поряд — 25 сотих городу. Іра хоче поїхати туди, побілити-пофарбувати новий дім. Вона дуже задоволена.

Місцевий бізнесмен обіцяє допомогти родині придбати меблі. Речі першої необхідності придбають на кошти благодійників.

Ірина Гром"як родом із Тетильківців Бродівського району Львівської обл. 1988-го одружилися з Василем. Розпочали жити з його батьками в Нетерпинцях Зборівського району Тернопільської області. Через чотири роки чоловік став бити дружину. Тоді він працював у лісництві. За дрова там розраховувалися горілкою.

Зараз ви читаєте новину «Матері з десятьма дітьми знайшли житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути