Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 05:20

Лютий буде теплий

В лютому переважатиме помірно тепла погода. Середньомісячна температура повітря коливатиметься від 0 до –4°C. Йтиме сніг.

— Зазвичай середня місячна температура повітря в лютому становить від 0 до 6 градусів морозу. Цьогоріч — тепліше, — каже синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, 42 роки. — На Закарпатті, Одещині та в Криму до 1 градуса тепла, що близько до норми. Абсолютний мінімум температури може сягнути 30 градусів морозу. Максимум становить 20 градусів тепла. Опадів за місяць випаде не більш як 40 міліметрів, що в межах норми. В Карпатах, на Закарпатті та горах Криму — до 75 міліметрів.

На початку місяця посиляться снігопади, каже народний синоптик Володимир Деркач:

— Спочатку погода нагадає, що за вікном справжня зима. Засипатиме снігом. Ближче до кінця першої декади температура підніметься. Друга десятиденка буде мало не весняною. Тільки пару днів у цьому проміжку очікуємо справді холодними. Потепління зачепить й останню декаду лютого. Далі стовпчики термометрів знову опустяться. Піде сніг.

Нинішня погода сприяє розвитку озимини.

— На полях зараз є сніговий покрив. Температура оптимальна, — говорить агроном Олександр Черенко, 36 років. — Рослини — у стані зимового спокою. Загроз для них через погоду немає. Якщо в лютому потепліє, то можливі погані наслідки. Посівам потрібен ще хоча б місяць помірних морозів і снігу.

У лютому 2022-го буде п'ять магнітних бур середньої сили. Перша пройде 1–2 лютого, друга — 7–9, третя — 15 лютого. Четверту і п'яту бурі чекають 22 та 27 числа.

Зараз ви читаєте новину «Лютий буде теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути