Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 07:03

Ляльку Тимошенко купили за 102 тисячі доларів

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  ”Регіонал” Велерій Коновалюк теж був на аукціоні з продажу ляльок політиків, але нічого не придбав. Лялька лідера партії Віктора Януковича дісталася його соратнику, 32-річному депутату Луганської облради Сергієві Шахову
”Регіонал” Велерій Коновалюк теж був на аукціоні з продажу ляльок політиків, але нічого не придбав. Лялька лідера партії Віктора Януковича дісталася його соратнику, 32-річному депутату Луганської облради Сергієві Шахову

У вівторок у київському розважальному центрі "Арена" продавали 12 іграшкових копій українських політиків. Благодійний аукціон влаштував Клуб ділових жінок "Модус Вівенді". За виручені кошти обіцяють купити обладнання для лікування хворих на рак дітей у центрі онкогематології в клініці "Охматдит".

Ляльки заввишки півметра на підставках із мармуру стоять у два ряди. Віктор Ющенко в образі Супермена, Юрій Луценко — Гарі Поттера. Юлію Тимошенко вбрали в чорний шкіряний костюм Жінки-кішки. Віктора Януковича представили Людиною-павуком, а Олександра Мороза — привидом Каспером.

Першою продають ляльку Ющенка. Член політради блоку "Кучма" 47-річний Лев Меримський пропонує $20 тис. Із ним торгується почесний консул Вірменії в Криму Артак Товмасян. Вони по черзі набавляють по тисячі. Зрештою через 3 хв. "Супермен" дістається Меримському за $35 тис. "Кучма купив Ющенка!" — каже голосно, підіймаючи вгору кулак. Обіцяє подарувати іграшку Леонідові Даниловичу.

Після цього Меримський за $25 тис. купує ляльку київського мера Леоніда Черновецького в образі прибульця. Її він залишить собі. Ляльок покупцеві не віддають. Лоти стоять на сцені весь вечір. Їхні нові власники отримують лише сертифікати на покупки, а ляльки зможуть забрати пізніше.

На ляльку Олександра Мороза кілька хвилин не знаходиться покупця Зрештою $8 тис. пропонує столичний підприємець Костянтин Бондарєв — колишній член Соцпартії. Зізнається "ГПУ", що не хотів купувати Мороза, але вирішив допомогти хворим дітям.

На сцені в цей час презентують ляльку Віктора Януковича.

— Це справжня людина-павук. Він плете у квартирах павутину, а вночі прилітає Супермен і обстрілює її, — жартує один із ведучих.

32-річний депутат Луганської облради "регіонал" Сергій Шахов сміється й підіймає руку. За $25 тис. після коротких торгів лялька дістається йому. Янукович "житиме у нас в облраді", каже Шахов.

За ляльку Рината Ахметова в балахоні чарівника Ґендальфа з фільму "Володар кілець" торгуються двоє чоловіків. Коли ціна доходить до $50 тис., один знизує плечима, а інший задоволено усміхається.

— Все для детей, — каже зі сцени. На прохання представитись невдоволено супиться й кидає: "Я шахтер из Луганска". Йде за столик і наливає собі шампанське.

Наступний — Юрій Луценко в чорному плащі Гарі Поттера. Його за $11 тис. купує 45-річний бізнесмен Сергій Ксьонзенко. Його дружина радісно аплодує.

— Що не зробиш заради дружини — навіть Луценка купиш, — зітхає Ксьонзенко.

Коли настає черга Юлії Тимошенко, гості жвавішають. Зі стартової $1тис. ціна за 10 хв. доходить до $100 тис. Лунають оплески. На 2 тис. більше дає колишній член СДПУ(о), депутат парламенту 4-го скликання Олег Немировський, який перед тим за $24 тис. купив Нестора Шуфрича. Під аплодисменти Тимошенко  дістається йому.

— Юлю я поставлю в спальне и буду любоваться, — говорить Немировський.

За $8 тис. пішли з молотка ляльки Раїси Богатирьової, Володимира Литвина й Олександра Волкова. За Наталю Вітренко дали $10 тис. Петра Симоненка в образі Арнольда Шварценеґґера з фільму "Командо" купили за $16 тис.

Усього на аукціоні зібрали $323 тис.

Зараз ви читаєте новину «Ляльку Тимошенко купили за 102 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути