Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2006 18:06

Львівських безпритульних нагодували пасками

Автор: фото: Віталій Грабар
  30-річний Григорій Селещук із 23-річною дружиною Людмилою святять паски в церкві Пресвятої Євхаристії у Львові
30-річний Григорій Селещук із 23-річною дружиною Людмилою святять паски в церкві Пресвятої Євхаристії у Львові

Суботнього вечора на площі Ставропігійській, 1, перед бароковим Домініканським костелом у Львові збиралися сотні городян. Святково вбрані львів"яни святили паски.

Отець Йосиф Мілян, 49 років, із церкви Пресвятої Євхаристії, яка діє у колишньому Музеї історії релігії, кожні 15 хвилин обходив із кропилом широке коло на площі. Півтори сотні львів"ян чемно відходили з освяченими кошиками вбік, надходили інші люди, які займали їхні місця. Так сотня за сотнею.

— Ми тут святимо паски з кінця 90-х, відколи з храму пішов музей, — каже сивий Любомир Сенів, 76 років. — Я все із жінкою ходжу, святимо разом. Цієї суботи людей дуже багато, Бог послав гарну погоду.

У храмі миряни по пасочці, по яєчку складали пожертви солдатам у військові частини. А наступного дня на Великодній сніданок у трапезній церкви Пресвятої Євхаристії зібралося близько трьох сотень бідних і безпритульних львів"ян.

Частування для них організувала Мальтійська служба допомоги, яка працює у Львові. Столи накривали з п"ятої години ранку. Страви приготували волонтери, старшокласники та студенти. Гостей пригощали пасками, яйцями, салатом, м"ясними рулетами, грудинкою, ковбасами. У їдальні медуніверситету спеціально до сніданку випекли 20 кілограмів сирників. Спиртного на столах не було. На прощання кожен гість отримав маленьку пасочку.

Зараз ви читаєте новину «Львівських безпритульних нагодували пасками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути