четвер, 22 травня 2008 07:13

Львівські безпритульні продають вуличний журнал

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Перший випуск журналу "Просто неба" презентували цього тижня у Львові. Видання розповсюджуватимуть місцеві безпритульні. Триматимуть на шиї табличку з написом: "Не давайте мені милостиню — купіть журнал".

У виданні зазначені "правила продавців". Зокрема вказано, що вони можуть продавати журнал лише у тверезому стані та мати акуратний вигляд.

— Ціна примірника — 3 гривні, — розповідає редактор видання Мар"яна Соха. — Ми дамо розповсюджувачам по 20 примірників. Потім вони зможуть купувати журнали в нас за півціни, а решту виторгу забирати собі.

Видає часопис спільнота взаємодопомоги "Оселя". Наклад першого номеру — 2 тис. примірників.  Гонорарів автори "Просто неба" не отримують.

— Подібні журнали видають у всьому світі. Міжнародна мережа вуличних видань об"єднує більше чотирьохсот журналів і газет у 37 країнах, — каже Мар"яна Соха. — В Україні схожий проект реалізують в Одесі. Наша інновація полягає в тому, що бездомні залучені до авторського колективу. У першому числі надруковано вірш одного безпритульного.

Видавці не мають грошей на видання другого номера журналу.

Зараз ви читаєте новину «Львівські безпритульні продають вуличний журнал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути