Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2006 18:30

"Лукойл" вкладе в український завод 500 мільйонів

У п"ятницю, 3 листопада, у Калуші Івано-Франківської області президент України Віктор Ющенко зустрівся з керівництвом російської компанії "Лукойл" та заклав наріжний камінь у будівництво нового підприємства на базі ТОВ "Карпатнафтохім" з виробництва хлору та полівінілхлориду.

— Проект, який ми називаємо "Лукор", може бути хорошим прикладом порозуміння і взаємодії між інвестором та місцевою владою... Хотів би подякувати усім вам за те, що ви помогли підняти один із давно забутих гігантів, який сьогодні працює і дає щорічно продукції на 1,5 мільярда гривень. Переконаний, що ті перемовини, які сьогодні проведені по новому проекту, ще на один щабель піднімуть перспективи цього регіону, — каже Віктор Ющенко.

Президент "Лукойлу" Вагіт Алікперов пояснює, чому компанія вирішила вкласти в українську промисловість близько $500 млн.

— Це практично будівництво нового виробництва, якому немає аналогів у світі. В чому впевненість нашої компанії, яка пішла на такі великі інвестиції? Вона ґрунтується на впевненості в президенті країни, уряді, місцевій владі, тих технологіях, які надали нам наші партнери.

Проектна потужність нового заводу — 206 тис. т каустичної соди і 181 тис. т хлору на рік. Проект і обладнання німецької компанії "UHDE". Завод буде введено в експлуатацію в січні 2008 року.

ЗАТ "Лукойл-Нафтохім", Івано-Франківська облдержадміністрація, виконком Калуської міськради і ТОВ "Карпатнафтохім" також підписали угоду про довготермінове соціально-економічне партнерство. Віктор Ющенко запевнив, що максимально сприятиме діяльності підприємства, яке є одним із найбільших платників податків у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «"Лукойл" вкладе в український завод 500 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути